Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Μουδιασμένοι" έξω από κλειστά σχολεία - Ανησυχία για τον κορωνοϊό στην Πάτρα

"Μουδιασμένοι" έξω από κλειστά...

Δείτε ΦΩΤΟ

Μουδιασμένη η τοπική κοινωνία μετά την επιβεβαίωση ήδη δυο κρουσμάτων κορωνοϊού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και την απόφαση να κλείσουν για 48ωρες σχολεία, αθλητικά κέντρα, φροντιστήρια και άλλοι χώροι συνάθροισης του κοινού προκειμένου να γίνει απολύμανση και να αποφευχθεί η πιθανοτητα διασποράς του ιού σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο, από όπου προέρχονται οι ταξιδιώτες της θρησκευτικής εκδρομής στην οποία φαίνεται οτι νόσησε ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Νωρίς το πρωί ορισμένοι δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας το βράδυ της Τετάρτης και έτσι προσήλθαν στα σχολεία όπου βρήκαν φυσικά τοιχοκολλημένη τη σχετική ενημέρωση.

Κλειστό φυσικά παραμένει σήμερα και αύριο το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα ιδιωτικα φροντιστήρια. Αντίστοιχα κλειστοί και οι χώροι μαζικής άθλησης. Στο κολυμβητήριο Πεπανός και το παμπελοποννησιακό στάδιο τοιχοκολλήθηκαν ανακοινώσεις που ενημέρωναν το κοινό οτι θα παραμείνουν σήμερα και αύριο κλειστά.

Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης:

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.
Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Κλειστά ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ και κοινωνικό φροντιστήριο στην Πάτρα

Από την Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, ανακοινώνεται ότι αναστέλλεται η λειτουργία του για σήμερα Πέμπτη 5 και αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου, ως μέτρο προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Θυμίζουμε, ότι από τον Δήμο Πατρέων, ανακοινώθηκε ήδη από χθες το βράδυ,  ότι σήμερα Πέμπτη 5 και αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά, το Δημοτικό Βρεφοκομείο, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ του Δήμου, καθώς και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη μετά την σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά το κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή.

 

Κλειστά σινεμά, θέατρα και πολλά ιδιωτικά γυμναστήρια

Στην απόφαση να κλείσουν οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί και ιδιωτικά γυμναστήρια της Πάτρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού. Πέρα από τα μέτρα που έτσι κι αλλιώς υποχρεώθηκαν να λάβουν το τελευταιο διάστημα για λόγους υγιεινής, με σύσταση των υγειονομικών αρχών σήμερα αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά.

Κλειστές θα μείνουν σήμερα και αύριο οι αίθουσες κινηματογραφικών προβολών και τα θέατρα.

Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Κατά τις ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη» για τη λήψη από όλους μας, των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας. 

Λουκέτο σε δημοτική βιβλιοθήκη, ωδείο, χορευτικό του δήμου, εικαστικό εργαστήρι

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων κάνει γνωστό, ότι στο πλαίσιο της λήψης των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης λόγω κορωνοϊού, -  μετά και από σχετική απόφαση του υπουργείου υγείας - θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη , τα τμήματα του εικαστικού καθώς και το Χορευτικό Τμήμα.

Επίσης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας,  ματαιώνεται η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή θεατρική παράσταση « Οι γυναίκες του Λόκερμπι» .

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα ενημερώσει άμεσα και για το πως θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, για το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις