Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Θα παρουσιαστεί το λεύκωμα του Στέφανου Μπογδανόπουλου "Αρχιτεκτονικές Μνήμες"

Θα παρουσιαστεί το λεύκωμα του Στέφανου ...

Σε εκδήλωση στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών στις 16/3/2020

Ένα καλαίσθητο Λεύκωμα, με θέμα "Αρχιτεκτονικές μνήμες" θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (στην οδό Ρήγα Φεραίου 7 και Γκότση).

Δημιουργός του λευκώματος είναι ο γνωστός Αρχιτέκτονας  Στέφανος Μπογδανόπουλος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1947 και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Νάπολη στην Ιταλία όπου και έζησε και εργάστηκε για περίπου 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό λεύκωμα, με αναφορά στις δουλειές του δημιουργού, την περίοδο από τη δεκαετία του 1980 μέχρι το 2010.

Την παρουσίαση του έργου θα κάνουν στην εκδήλωση ο Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Δημήτρης Φιλιππίδης, ο συμπολίτης δικηγόρος και συγγραφέας Χρήστος Μούλιας, ο συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος και ο ίδιος ο δημιουργός του λευκώματος Στέφανος Μπογδανόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αγγελική Ανυφαντή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία». Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Στέφανος Μπογδανόπουλος δηλώνει αρχιτέκτων – σπιτοποιός. Στην Πάτρα επέστρεψε το 1977 όπου και άνοιξε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, φτιάχνοντας πολλά σπίτια – μονοκατοικίες συμπολιτών. Από κει του έμεινε και ο χαρακτηρισμός «σπιτοποιός». Συνταξιοδοτήθηκε το 2012.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture