Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για τη ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για τη μ...

Και για τη διοργάνωση Καρναβαλιού το Καλοκαίρι

Το κύριο βάρος της απόφασης για την ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων, αναλογεί στην Κυβέρνηση. Αυτή, συμβουλευόμενη τους αρμόδιους επιστήμονες, κατέληξε στην απόφαση να μπει λουκέτο στα Καρναβάλια όλης της χώρας, δηλαδή και στο Πατρινό που έχει τη μεγαλύτερη ιστορία απ’ όλα.

Την ίδια ώρα ωστόσο δεν απαγορεύτηκε η διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων, ούτε καν η διεξαγωγή τους «κεκλεισμένων των θυρών» (δηλαδή χωρίς θεατές). Πιθανόν υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, καλό θα ήταν να την μάθουμε. Να μάθουμε, να ξέρουμε γιατί συμμετέχοντας στην Καρναβαλική Παρέλαση κινδυνεύουμε, αλλά καθήμενοι σε μια κερκίδα (ανοιχτού ή κλειστού) γηπέδου δίπλα από άλλους (που πιθανόν να είναι φορείς του ιού) δεν κινδυνεύουμε.

Όταν μιλάμε για Καρναβαλικές Εκδηλώσεις ουσιαστικά εννοούμε τις παρελάσεις, τις δράσεις σε πλατείες και πεζόδρομους και τους χορούς σε καταστήματα αναψυχής. Με την κυβερνητική απόφαση απαγορεύτηκαν οι παρελάσεις, αλλά δεν απαγορεύτηκαν οι χοροί σε κλειστούς χώρους.  Άραγε δεν θα πρέπει να μάθουμε γιατί συμμετέχοντας στην παρέλαση κινδυνεύουμε, αλλά συμμετέχοντας στο χορό δεν κινδυνεύουμε;

Ματαιώθηκαν οι Καρναβαλικές παρελάσεις και οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι, δεν ματαιώθηκαν οι χοροί, δεν ματαιώθηκαν οι αθλητικές εκδηλώσεις, δεν ματαιώθηκαν ούτε οι συναθροίσεις σε ναούς (όλων των θρησκευμάτων), καίτοι στους ναούς συναθροίζονται κυρίως υπερήλικες και ο κορωνοϊός έχει επιδείξει μέχρι τώρα μια ιδιαίτερη προτίμηση στην τρίτη ηλικία.

Πιθανόν όλα αυτά έχουν μια επιστημονική εξήγηση. Είναι καλό να την πληροφορηθούμε για να κλείσουμε την πόρτα σε αυθαίρετες και ανυπόστατες εικασίες. Αυθαίρετες και ανυπόστατες εικασίες που ευκόλως μπορεί να οδηγήσουν στις σκέψεις ότι πιθανόν η κυβέρνηση υπό το Κράτος του πανικού, ματαίωσε εκδηλώσεις προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνική ζωή της χώρας και επιφέροντας σοβαρά πλήγματα στην οικονομική ζωή πολλών πόλεων.

Να μην αδικήσουμε την Κυβέρνηση. Αλλά για να μην την αδικήσουμε, ας μας εξηγήσει το πλαίσιο εντός του οποίου έλαβε αυτή την απόφαση.

Αλλά αν η ματαίωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι ευθύνη της κυβέρνησης, η διοργάνωση του είναι ευθύνη των Δήμων, ως εκ τούτου και του Δήμου Πατρέων. Και η ανακοίνωση ότι θα διοργανώσει Καρναβάλι το Καλοκαίρι, χωρίς πριν να το έχει συζητήσει με Καρναβαλικά Πληρώματα και με τις άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνει μια ανεξήγητη βιασύνη.

«Κάθε πράγμα στον καιρό του» λέει η παροιμία κι έχει απόλυτο δίκιο. Για σκεφτείτε το ίδιο νόστιμος είναι ο κολιός τον Φλεβάρη με τον Αύγουστο (η παροιμία επιμένει ότι ο κολιός είναι για τον Αύγουστο);

Το ίδιο είναι να οργανώσεις τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο και τον Αύγουστο;

Θέλει σοβαρή συζήτηση το ενδεχόμενο μετάθεσης του Καρναβαλιού για το Καλοκαίρι. Γιατί δεν θέλει πολύ, μια λάθος απόφαση να πλήξει το κύρος και την εμβέλεια του θεσμού. Ας μην βιάζεται λοιπόν ο Δήμος. Ας βάλει την σκέψη που έχει στο τραπέζι, ας ακουστούν τα υπέρ και τα κατά και ας ληφθεί η απόφαση λαμβάνοντας κυρίαρχα υπόψη, την άποψη των Καρναβαλιστών. Αυτών που αποτελούν την ψυχή του Καρναβαλιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις