Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά που γίνεται από τη ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού;

Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά που γίνεται α...

Έχουν γίνει πολλά έξοδα από οικογένειες, ενώ πλήττονται επαγγελματικές ομάδες

Πάνω απ’  όλα η υγεία, αναμφίβολα. Όμως και οι επιπτώσεις από την ακύρωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων, ειδικά του Πατρινού Καρναβαλιού, και δη την τελευταία στιγμή, δεν είναι αμελητέες. Απεναντίας, μάλιστα, αν σκεφθεί κανείς ότι το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα της πόλης γενικα και ειδικότερα για κλάδους όπως είναι η εστίαση, η αναψυχή, ο ξενοδοχειακός κλάδος, αλλά και μία σειρά επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτό όπως μοδίστρες, έμποροι υφασμάτων κ.λπ.  

Δεκάδες ξενοδοχεία της περιοχής θα βρεθούν αντιμέτωπα με ακυρώσεις και θα χάσουν έναν τζίρο που είναι σημαντικός για την επιβίωσή τους.

Το ίδιο ισχύει και για εκατοντάδες εστιατόρια, καφέ, κλαμπ και γενικά καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες έχουν ήδη καταβάλει σημαντικά ποσά για στολές και για τη συμμετοχή μελών τους σε χορούς. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται και οι υπευθύνοι των γκουπ που έχουν ήδη ολοκληρώσει τις στολές έχοντας λάβει συνήθως μία μικρή προκαταβολή. 

Όλα αυτά, ειδικά για πόλεις σαν την Πάτρα, που το Καρναβάλι αποτελεί και πόλο οικονομικής επιβίωσης, συνιστούν μια μεγάλη ζημιά.

Όμως το Κράτος οφείλει να αποζημιώνει τους πολίτες τους που υφίστανται ζημιές από αιτίες ανεξάρτητες της θέλησης τους και των επιλογών τους. Οι ζημιές από τον φόβο διάδοσης του κορωνοϊού, ισοδυναμεί με τις ζημιές από σεισμό, ή με ζημιές από άλλες φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, χαλαζόπτωση κ.λπ.). όπως σε αυτές τις περιπτώσεις το Κράτος στηρίζει τους πληγέντες, το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις