Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Σε ανοικτή επικοινωνία οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Πάτρας, Ρεθύμνου, Καλαμάτας μετά την ματαίωση των εκδηλώσεων

Σε ανοικτή επικοινωνία οι Δήμαρχοι Ξάνθη...

Στην Ξάνθη η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα χαθούν ενάμιση εκατομμύριο ευρώ έσοδα από την τοπική οικονομία

Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο Δήμαρχος της Ξάνθης με τους ομολόγους του στο Ρέθυμνο, την Πάτρα, την Καλαμάτα και τα Τρίκαλα για να συντονίσουν τις ενέργειές τους μετά την κεντρική απόφαση να ματαιωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω του φόβου εξάπλωσης κρουσμάτων του Κορονοϊού.

Περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ έσοδα αναμένεται να χαθούν από την τοπική οικονομία της Ξάνθης και των γύρω περιοχών από την απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλια Κικίλια να μην πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς 29/2 με 1/3/2020. 

«Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε στο ethnos.gr o Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης προσθέτοντας πως «είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν αυτό το τριήμερο».

Ο Δήμαρχος της Ξάνθης θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεννόηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη αλλά και τους δημάρχους σε Ρέθυμνο, Καλαμάτα και τα Τρίκαλα όπου διοργανώνονται καρναβαλικές εκδηλώσεις για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Στο Καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετoχή φέτος 15.000 καρναβαλιστές από 37 συλλόγους από όλη την Ελλάδα ενώ στο Καρναβάλι της Πάτρας, το μεγαλύτερο σε ιστορία, φήμη και όγκο, υπολογιζόταν ότι η συμμετοχή θα ξεπερνούσε τους 40.000 καρναβαλιστές.

«Είμαστε ανάστατοι. Θέλουμε ο Υπουργός να αλλάξει την απόφασή του, να πραγματοποιηθεί  το καρναβάλι και να παρελάσουμε» δήλωσε στο ethnos.gr  ο παρουσιαστής του φετινού καρναβαλιού της Ξάνθης Γιώργος Κουτσουρλής.  «Είναι μια μεγάλη οικονομική ζημιά για όλη την Ξάνθη. Αλλά αφού ήρθε στο σπίτι μας ο ιός πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Μην ξεχνάτε ότι ακυρώθηκε και το καρναβάλι της Βενετίας» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Αντωνιάδης.

*Προβληματισμός επικρατεί και στην Νάουσα μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα. Πενήντα χιλιάδες (50.000) κόσμο περίμενε να φιλοξενήσει η περιοχή της Νάουσας το προσεχές τριήμερο. «Έχουν πληρωθεί ορχήστρες, σκηνικά και έχουν κλειστεί τα ξενοδοχεία σε πολύ υψηλές τιμές από ταξιδιώτες. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά» δήλωσε στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Καρανικόλας.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος της Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε πως «ξοδέψαμε 150.000 ευρώ για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις».

Η απόφαση αφορά, εκτός από την Πάτρα και τις εξής περιοχές:

- Ρέντη

- Ρέθυμνο

- Eδεσσα

- Καστοριά

- Ραφήνα

- Κοζάνη

- Ιωάννινα

- Κέρκυρα

- Ναύπλιο

- Ξάνθη

- Μοσχάτο

- Ζάκυνθο

- Χίος

- Μέθανα

- Λευκάδα

- Ναύπλιο

- Ναύπακτος

- Σκύρος

- Λέσβος

- Νάουσα

- Αθήνα

- Ελληνικό-Αργυρούπολη

- Ηλιούπολη

- Καλλιθέα

- Πειραιάς

- Περιστέρι

- Κόρινθος

- Αλιβέρι

- Νιγρίτα

- Καμένα Βούρλα

- Ανδρος

- Λαύριο

- Λαμία

- Φάρσαλα

- Μαγούλα

- Χαλκίδα

- Λουτράκι

- Νάξος

- Σητεία

- Κρέστενα

- Καισαριανή

- Σύρος

- Ηράκλειο

- Θεσσαλονίκη

- Χαϊδάρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture