Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγ. Όρους παρέστη ο Μητροπολίτης Πατρών

Στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερισσού...

Μάλιστα ήταν αυτός που κήρυξε το Θείο λόγο στην Κυριακάτικη Θεία λειτουργία

Το περασμένο σαββατοκύριακο 22 και 23/2/2020 γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, στην Αρναία, στη Βόρειο Ελλάδα και μεταξύ των Μητροπολιτών που παρέστησαν και ευχήθηκαν στον κ. Θεόκλητο ήταν και ο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης στην Αρναία τελέσθηκε ο Εσπερινός της Κυριακής της Απόκρεω, διανθισμένος και με ψάλματα της εορτής του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Θεοκλήτου του Φαρμακού, καθώς ο κ.κ. Θεόκλητος επέλεξε να εορτάσει και να τιμήσει τον Άγιο του στις 23 Φεβρουαρίου και όχι την ημέρα της επισήμου εορτής του που συνέπεσε με την Τετάρτη της εβδομάδος της Τυροφάγου, όπου κανονικά δεν τελείται Θεία Λειτουργία.

Προσήλθαν για να ευχηθούν οι Μητροπολίτες Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, Νέας Κρήνης κ.κ. Ιουστίνος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταμιάθεως του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Γερμανός.

Στον εσπερινού χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος που ήταν συμφοιτητής του κ.κ. Θεοκλήτου και παραμένει επιστήθιος φίλος του. Ο κ.κ. Δωρόθεος αφού έκανε μία φιλολογικοθεολογική αναδρομή στο Τριώδιο, αναφέρθηκε και στην Χριστοπολιτεία του Μάρτυρος Θεοκλήτου του Φαρμακού.

Ο Μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε στην πενηντάχρονη περίπου και αδιατάραχτη φιλία που τον συνδέει με τον Μητροπολίτη Ιερισσού, από τα φοιτητικά τους χρόνια μέχρι και σήμερα ενώ του ευχήθηκε πολύκαρπη και καλλίκαρπη ποιμαντορία.

Την Κυριακή 23/2 το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας. Στον όρθρο χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου του και Γέροντος του, του Μητροπολίτη Πατρών με καταγωγή από τη Λουκά Τριπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού και του Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν αρκετοί Ιερείς και Ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού και ομόρων Ιερών Μητροπόλεων.

Μίλησε ο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος κατ' αρχάς στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως. Τόνισε ότι μέτρο της Κρίσεως του ανθρώπου από τον Θεό Πατέρα είναι το μέτρο της αγάπης. Επίσης διευκρίνισε με τη χρήση Πατερικών λογίων, ότι η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη προς τον άνθρωπο είναι πράξη αγάπης προς τον Θεό και εμπιστοσύνης προς το μεγαλείο Του.

Τέλος είπε πως κάθε πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αποβαίνει τελικώς και γίνεται πράξη αγάπης προς τον Θεό! Παράδεισος είναι η πρόθεση του ανθρώπου να βλέπει και να απολαμβάνει τον Θεό και μαζί να προσβλέπει και να διακονεί τον άνθρωπο. Κόλαση δε και Παράδεισος χτίζονται από εμάς ενόσω αναπνέουμε τον αέρα της υλικής καθημερινότητάς μας!

Τέλος ο Πατρών Χρυσόστομος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μακροχρόνια και αδελφική συνοδοιπορία του με τον Μητροπολίτη Ιερισσού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, όπου μαζί διακόνησαν την Εκκλησία του Χριστού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιερισσού χειροθέτησε σε πνευματικό τον Αιδ. Οικ. π. Νικόλαο Ματθαίο, εκπαιδευτικό και άμισθο Εφημέριο Ν. Καλλινδοίων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πληροφορίες από το σάιτ της Μητροπόλεως Ιερισσού, www.im-ierissou.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις