Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρών - Πύργου: "Να μη δώσουμε την Ολυμπιακή Φλόγα" - Κινητοποίηση για την καρμανιόλα

Πατρών - Πύργου: "Να μη δώσουμε την...

Άνοιξε ο δρόμος το μεσημέρι

Πρόταση μέχρι και να μην δοθεί η Ολυμπιακή Φλόγα που θα ανάψει σε λίγες ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία, ακούστηκε νωρίτερα σήμερα στη διάρκεια της κινητοποίησης που έγινε στο Βουπράσιο Αχαΐας με τη συμμετοχή Δήμων της Αχαΐας της Ηλείας και άλλων Δήμων της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας, και φορέων εκαπιδευτικών επαγγελματιών και άλλων, με αίτημα την άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Πατρών - Πύργου.

 

Έκλεισαν την ΝΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος του Βουπρασίου Αχαΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ο δρόμος παραμένει καρμανιόλα και διεκδικώντας τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Τσακώνα χωρίς διόδια. Πανηλειακή απεργία και συγκέντρωση στο Βουπράσιο στα όρια των νομών Αχαΐας - Ηλείας  έγινε σήμερα.

 

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο δήμος Πατρέων, καθηγητές από την Αχαϊα και τα Ιόνια νησιά , το Επιμελητήριο Αχαΐας, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης και άλλοι  εκπρόσωποι φορέων από την Αχαϊα και την Ηλεία και νομούς της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Στην κινητοποίηση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ παρούσα ήταν και η μάνα του Γιάννη Βαλογιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε στην Πατρών Πύργου το βράδυ της Κυριακής μαζί με τον 25χρονο Νίκο  Γιαννόπουλο.

Στο σημείο της συγκέντρωσης ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός που τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος μίλησε για εμπαιγμό και για παιχνίδι σε βάρος των πολιτών. Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τη ζωή μας. Το έργο αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα. Υυποσχέσεις πάνω σε κηδείες νέων είναι ντροπή, είπε χαρακτηριστικά. Σας καλούμε σε αυτό τον αγώνα που έχει συνέχεια.

"Είμαστε εδώ για να πούμε ότι δεν πάει άλλο. Το έργο αυτό μέχρι σήμερα θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί με ασφάλεια και να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ο αυτοκινητόδρομος έπρεπε να έχει γίνει χθες χωρίς διόδια. Το ότι δεν έχει γίνει σημαίνει ότι δεν συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο. Με τον αγώνα μας θέλουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μπαίνουν", είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Και πρόσθεσε πως ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για τη νότια χάραξη είναι σωστή. ΟΧΙ άλλο αίμα".

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος επεσήμανε  πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όταν δεν έχουμε οδικούς άξονες. Φτάνει πια στον φόρο αίματος. Οι αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να διεκδικούμε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος τόνισε ότι τετοιες δράσεις συμβάλουν στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ταχεία ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

 "'Έχουμε ένα θέμα που πρέπει να δούμε με καρδιά και μυαλό. Να ξεκινήσει το έργο χωρίς άλλες καθυστερήσεις γιατί όλοι ταξιδεύουμε σε αυτό τον δρόμο, είπε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου λέγοντας πως τους τελευταίους εφτά μήνες άλλαξε η προοπτική για το έργο.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι όλοι πρέπει όλοι μαζί από κοινού να διεκδικήσουμε έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο πυο να σέβεται τους οικισμούς αλλά και τη λίμνη Καγιάφα.

Ο Διονύσης Γιατράς  εκρόσωπος των συγγενών θυμάτων είπε "εγώ καταλαβαίνω τι περάσανε χθες οι τέσσερις γονείς". Σε ένα μήνα σε δύο μήνες έχουμε την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, να μην παει κανείς Ηλείος στην Αφή. Να τους δείξουμε και εκεί την αντίθεσή μας".

H επόμενη ομιλήτρια , από την Ηλεία, πρότεινε ως και το να μην δώσουν την Ολυμπιακή Φλόγα.

"Ενώνουμε δυνάμεις" είπε ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια στην Πατρών - Πύργου έχουν σκοτωθεί πάνω από 130 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε  ο «Ημεροδρόμος», στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019, μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτή την καρμανιόλα,  έχουν συμβεί 106 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους 130 άνθρωποι!

Τα 46 θανατηφόρα ήταν στον νομό Αχαΐας και τα 60 στον νομό Ηλείας. 58 οι νεκροί στην Αχαΐα και 72 στην Ηλεία.

Επίσης έχουν σημειωθεί συνολικά 41 σοβαρά τροχαία με 75 σοβαρά τραυματίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις