Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Καθαρά Δευτέρα σε Πλαζ, Νότιο Πάρκο και Κόκκινο Μύλο

Καθαρά Δευτέρα σε Πλαζ, Νότιο Πάρκο και ...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η πλαζ του ΕΟΤ στην Αγυιά, το Νότιο Πάρκο και από φέτος ο χώρος του πάρκου που δημιούργησε στον «Κόκκινο Μύλο» ο Δήμος , αποτελούν το επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για να γιορταστούν τα «κούλουμα».

Τα σαρακοστιανά εδέσματα, οι χοροί , τα τραγούδια και το πέταγμα του αετού θα είναι  στην ημερήσια διάταξη. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στις 12.00 το μεσημέρι  . Στην πλαζ του ΕΟΤ στην  Αγυιά  θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με τους Βαγγέλη Σταθόπουλο – και Βασίλη Φλέγγα και θα γίνει δωρεάν διάθεση σαρακοστιανών , ενώ δεκάδες πατρινοί και επισκέπτες θα επιδοθούν στο πέταγμα το χαρταετού, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

"Στο Νότιο Πάρκο εκτός από τα σαρακοστιανά που θα έχουν την τιμητική τους, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από το συγκρότημα Rempet Motiv και την Λαϊκή Ορχήστρα Λέσχης Πολιτισμού ΟΤΕ.

Εκδηλώσεις για να γιορταστούν τα κούλουμα θα γίνουν φέτος και στο Πάρκο του «Κόκκινου Μύλου» . Οι εκδηλώσεις «έρχονται» ως συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλουν από κοινού ο Δήμος και  κάτοικοι, για να μην γίνει ξανά το πάρκο σκουπιδότοπος και του στόχου που έχει θέσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός για επέκταση των εκδηλώσεων εορτασμού της «Καθαρής Δευτέρας»  και σε άλλες περιοχές της πόλης εκτός από την πλαζ και το Νότιο Πάρκο.

Στον «Κόκκινο Μύλο», το χορό θα σύρει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού το οποίο έχει την ευθύνη της εκδήλωσης σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής. Εκτός από τα σαρακοστιανά εδέσματα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση διαγωνισμού για το πέταγμα χαρταετού  και εργαστήρι κατασκευής χαρταετού".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture