Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Δύο ακόμα παραστάσεις του Λαϊκού Θεάτρου δρόμου

Δύο ακόμα παραστάσεις του Λαϊκού Θεάτρου δρόμου

Το περασμένο Σάββατο το πρωί η παράσταση παίχθηκε στο Ρίο ενώ το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο της Αργυράς

Το λαϊκό θέατρο δρόμου και φέτος για 2η χρονιά εμπνέεται από το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού και καλεί το κοινό για ένα ακόμα ραντεβού στους καρναβαλικούς πεζόδρομους, πλατείες καθώς και στα περίχωρα της πόλης. Ύστερα από 6 παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης αλλά και στα περίχωρα (Κρήνη, Σαραβάλι, Ρίον, Αργυρά) συνεχίζουν με 2 ακόμα εμφανίσεις που είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 20.30 περίπου (μετά το χορευτικό show της σχολής χορού Dancesport Hall της Διονυσίας Σουλελέ)  στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 στη συμβολή των πεζόδρομων Αγίου Νικολάου & Ρήγα Φεραίου.

Το περασμένο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί η παράσταση παρουσιάστηκε στο Ρίον πλησίον του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού. Παρά τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες η παράσταση πραγματοποιήθηκε με θετική ανταπόκριση από το κοινό που επιβράβευσε με θερμό χειροκρότημα τα παιδιά τα οποία προσπάθησαν να το ζεστάνουν δίνοντας τη παράσταση όχι πια σε αστικό «μπακγκράουντ», συνδέοντας το θέμα του θεάτρου δρόμου με το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο του Ρίου που τους φιλοξένησε.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα, η παράσταση παρουσιάστηκε στην Αργυρά στον κλειστό χώρο στο πολιτιστικό κέντρο του εκεί εκπολιτιστικού συλλόγου. Σε μεγάλο υψόμετρο και με υπέροχη θέα της Πάτρας από ψηλά σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον το ένθερμο κοινό της Αργυράς παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και αγκάλιασε τα νόημα της παράστασης καθώς πρόκειται για ανθρώπους που ζουν κοντά στη φύση με τη καθημερινότητα τους και τη δουλειά τους άμεσα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον και το κύκλο του.

Οι θεατές όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, συγκινήθηκαν & στο τέλος της παράστασης έδωσαν θερμά συγχαρητήρια και μίλησαν για το πως είδαν το έργο και τα νοήματά του με τη σκηνοθέτρια και τους ηθοποιούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθηκαν πολλά νέα παιδιά τα οποία αποτελούν μια φιλόδοξη θεατρική ομάδα που έχει συσταθεί εκεί και αποτελεί ευοίωνη κίνηση για τη μόρφωση και καλλιέργεια των νέων πολιτών. Ακολούθησε μικρή γιορτή.

Σύλληψη / Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία : Φιορέλα Μαστρόκαλου.

Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Δρόμου:  Έλενα Ασλανίδου, Δημήτρης Καυκάς, Παναγιώτης- Κυριάκος Κολοσκόπης, Διονυσία Κοροβέση, Λευτέρης Μιχαλίτσης, Ανίσα Μπάσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture