Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έρχονται στο λιμάνι της Πάτρας, για να μπλοκάρουν τον κορωνοϊό

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έρχονται στο λιμάνι τη...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Νέα σύσκεψη και αυστηροποίηση μέτρων ασφαλείας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σε μια σύσκεψη όπου θα οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το τέλος της συνάντησης.

Επιστημονικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν πιθανότατα σήμερα το απόγευμα (24.02.2020) στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, ώστε να εποπτεύσουν αλλά και να εντείνουν τα μέτρα στις θαλάσσιες πύλες εισόδου της χώρας από την Ιταλία. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή, πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας όπου συμμετείχε η ηγεσία του υπουργείου και των αρμόδιων επιστημονικών και υγειονομικών φορέων της χώρας (ΕΟΔΥ, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ κ.α.).

Σύσκεψη αναμένεται να γίνει το απόγευμα, στο νέο λιμένα της Πάτρας, ενώ την Τρίτη στις 09.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Η εξέταση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων, που δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται στην γειτονιά μας, προκαλεί την ανάγκη ενδεχόμενης επικαιροποίησης των υπαρχόντων μέτρων. Η εισήγηση των επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ωστόσο, ήταν να υπάρξει ψυχραιμία, μαζί και εγρήγορση.

Σύμφωνα με λοιμωξιολόγους, είναι πιθανό ξενιστές του ιού να περάσουν ακόμη και έλεγχο με υπέρυθρα θερμόμετρα σε αεροδρόμια και λιμάνια, καθώς αν και φέρουν τον ιό δεν έχουν νοσήσει ακόμα.

Όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξάλλου, έθεσε τις χώρες σε ύψιστο συναγερμό, ενώ οι επιστήμονες βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς η επιδημία -όπως λένε- βρίσκεται σε σημαντική καμπή.

Ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης στην Ευρώπη είναι υπαρκτός, καθώς ο εντοπισμός ασυμπτωματικών ξενιστών της νόσου σε διάφορα σημεία του πλανήτη και το ξέσπασμα ξαφνικών εστιών μόλυνσης σε χώρες της μεσογείου, όπως Ιταλία, Ισραήλ, φέρνουν τους επιστήμονες μπροστά σε νέα ανησυχητικά, όσο και άγνωστα φαινόμενα σχετικά με τη διασπορά του νέου κοροναϊού. Σύμφωνα με λοιμωξιολόγους, είναι πιθανό ξενιστές του ιού να περάσουν ακόμη και έλεγχο με υπέρυθρα θερμόμετρα σε αεροδρόμια και λιμάνια, καθώς αν και φέρουν τον ιό δεν έχουν νοσήσει ακόμα.

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη αγωνία για τους μαθητές των 10 σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία, στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών. Αν και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ είναι καθησυχαστικοί, οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς οι μαθητές παραμένουν ακόμα σε έδαφος με μεγάλη διασπορά της λοίμωξης Covid-19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις