Back to Top
#TAGS Πατρών-Πύργου Κορωνοϊός Επίδομα 800 ευρώ Περιοριστικά Μέτρα
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Έχασε την ψυχραιμία της η πρόεδρος του καρναβαλιού προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Έχασε την ψυχραιμία της η πρόεδρος του καρναβαλιού προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Επικαλείται συμφέροντα, άναρθρες κραυγές, αλαλάζοντες, μέχρι και …μαστιγώματα, αλλά δεν απαντά γιατί ανέθεσε σε αθηναϊκή εταιρεία τα κοστούμια του πατρινού καρναβαλιού

Η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή μετά το ρεπορτάζ του thebest για την ανάθεση σε εταιρεία της Αθήνας!!!  να σχεδιάσει, να προμηθευτεί τα υφάσματα και να ράψει 7 κοστούμια της κριτικής επιτροπής του πατρινού καρναβαλιού με κόστος 2.480 ευρώ αναφέρει τα εξής:

«Καθώς πλησιάζουμε προς την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και όπως όλα δείχνουν η μέχρι σήμερα ανοδική του πορεία - με το άνοιγμα στις γειτονιές, τις ποικίλες και άρτια οργανωμένες δράσεις (παραστάσεις, θέατρο δρόμου, μπάντες), με τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, με την θετική κριτική των πληρωμάτων- έχει ενοχλήσει τα γνωστά κέντρα της πόλης που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης. Έτσι, μονομερώς και επιλεκτικώς ανέσυραν από την Διαύγεια απόφαση του Δ.Σ που ήταν ομόφωνη και την παρουσίασαν ως απόφαση της Προέδρου και την πρωτοσελίδωσαν με μεγάλα γράμματα. Είναι γνωστό όμως, σε όλους τους Πατρινούς, ότι εμείς ταχτήκαμε να νοικοκυρέψουμε αυτή την πόλη και σ΄ αυτό το σκοπό μένουμε προσηλωμένοι και έτσι προχωράμε. Αυτό το έχουν καταλάβει και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στον Καρναβαλικό Οργανισμό γι΄ αυτό και ασκούν μεν κριτική, αλλά ταυτόχρονα συμπεριφέρονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στις εισηγήσεις μας. Πρόθεσή μας δεν είναι απλά το νοικοκύρεμα αλλά και η παρακαταθήκη μας για τις μελλοντικές γενιές. Έτσι άμεση επιδίωξή μας και με αφορμή την λειτουργία των Σφαγείων, είναι να συντηρήσουμε τα υπάρχον βεστιάριο, να δημιουργήσουμε στολές από παλιές Καρναβαλικές φωτογραφίες και να ενισχύσουμε το βεστιάριό μας με κουστούμια υψηλής αισθητικής, που θα παραμείνουν κτήμα των Πατρινών. Η παραγγελία λοιπόν των κουστουμιών της Κριτικής Επιτροπής , συνδυάστηκε με την προσφορά του κ. Μάικ Νικολάτου να σχεδιάσει και να ράψει δωρεάν το φόρεμα της Βασίλισσας. Το ποσό λοιπόν αυτό κάλυψε 7 κουστούμια βεστιαρίου και ένα φόρεμα εξαιρετικής αισθητικής της βασίλισσας. Τα μέλη του Δ.Σ ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση γιατί αφενός δεν ζημιώναμε την ΚΕΔΗΠ –Καρναβάλι Πάτρας, αφετέρου θα μας μείνουν τα κουστούμια και δεν θα σπαταλάμε έτσι κάθε χρόνο χρήματα για το ντύσιμο των Επιτροπών. Όσο για το ότι η «δουλειά» δόθηκε εκτός Πατρών και γι ΄αυτό μας αξίζει ένα δημόσιο φεις-μπουκικό «μαστίγωμα» αναρωτιέμαι αν γνωρίζουν ότι την βασίλισσα του άνθινου άρματος την ντύνει η Πλέα Χρυσούλα, ένα κορίτσι από την Πάτρα που υπηρετεί άξια την υψηλή ραπτική και η οποία προσφέρει δωρεάν την εργασία της. Πόσο στοίχισαν τα υφάσματα αυτού του φορέματος? Υπάρχουν και αυτά αναρτημένα στην διαύγεια και ψηφίστηκαν ομόφωνα και πάλι. Είπαμε θα συνεχιστεί το νοικοκύρεμα γι΄ αυτό και οι αλαλάζοντες ας προσέξουν τις έναρθρες κραυγές τους. Εξάλλου, η Πάτρα γνωρίζει ποιοι έφεραν το καρναβάλι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας».

Απάντηση συντάκτη

Αρκετά με τα …ταρατατζούμ, τα συμφέροντα, τους εχθρούς, τα μαστιγώματα και τους αλαλάζοντες που επικαλείται η κ. Κουρή. Ένα ερώτημα θέσαμε με κόσμιο ύφος (σε αντίθεση με το αλαλάζον δικό της, για να δανειστούμε την ορολογία της) και δεν απαντήθηκε. Γιατί επέλεξε το αδιανόητο; Να εισηγηθεί και στη συνέχεια να αναθέσει τα κοστούμια της κριτικής επιτροπής σε αθηναϊκή εταιρεία; Αυτό δεν απαντάται.

Εκτός κι αν θεωρεί η κ. Κουρή ότι επειδή συμφώνησαν με την εισήγησή της και μέλη της αντιπολίτευσης αυτομάτως αποποιείται των δικών της ευθυνών. Έμπειρη είναι η κ. Κουρή ξεκίνησε από την παράταξη Δημαρά, πέρασε και από τον ΣΥΡΙΖΑ (ΡΑΠ), πριν καταλήξει εσχάτως στο ΚΚΕ, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η απόφασή της συνιστά ατόπημα. Ακόμα κι αν έκανε δώρο η αθηναϊκή εταιρεία το κοστούμι της Βασίλισσας. Λες και δεν υπήρχε άλλη εταιρεία στην Πάτρα να αναλάβει με 2.480 ευρώ να φτιάξει 7-8 στολές.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που υποτίθεται ότι δουλειά του Δήμου είναι να «εξάγει» το πατρινό καρναβάλι και την τεχνογνωσία του.

Όσο για το  «Ποιοι μας υψώνουν το δάχτυλο;» με το οποίο τιτλοφορεί την επιστολή της πέραν από μηνύσιμο, θα πρέπει να εξηγηθεί. Σε ποιον άραγε αναφέρεται; Στον υπογράφοντα το άρθρο; Στο thebest που αναδημοσίευσε την απόφαση της Διαύγειας και το οποίο από την έναρξη της φετινής καρναβαλικής περιόδου έχει δημοσιεύσει πληθώρα θερμών άρθρων για το πατρινό καρναβάλι, όπως εξάλλου πάντα κάνει, στα γνωστά μόνο στην ίδια κέντρα που την επιβουλεύονται, σε κάποιον αόρατο εχθρό που την ανάγκασε να αναθέσει σε αθηναϊκή εταιρεία τις στολές της κριτικής επιτροπής του πατρινού καρναβαλιού; 

Η έπαρση, η αλαζονία και το καλαμοκαβαλήκεμα έχουν και όρια και δεν τα συγχωρεί ο πρόσφατος ασπασμός των κομμουνιστικών αρχών. Φρένο λοιπόν κυρία Κουρή. 

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις