Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ράβουν στην Αθήνα τα κοστούμια της κριτικής επιτροπής του καρναβαλιού και είναι πανάκριβα

Ράβουν στην Αθήνα τα κοστούμια της κριτι...
Βγενόπουλος Φάνης

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια"

Με νέα, ολοκαίνουργια, καρναβαλικά κοστούμια θα κάνει την εμφάνισή της στις καρναβαλικές παρελάσεις, η 7μελης Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2020. Μάλιστα, τα κοστούμια – όπως διαβάζουμε στην απόφαση της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης για το Πατρινό Καρναβάλι Ήρας Κουρή που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» - κοστίζουν  2.480 ευρώ.

Με την απόφασή της αυτή, η πρόεδρος του Κοινωφελούς, αναθέτει - μετά από πρόσκληση – σε εταιρεία των Αθηνών, και συγκεκριμένα στη Μαλακάσα Αττικής, «το σχεδιασμό, την προμήθεια υφασμάτων - τρεσών και κορδονιών καθώς και τη ραφή και διακόσμηση επτά (7) κοστουμιών και κατασκευής επτά (7) καπέλων για την κριτική επιτροπή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Το συνολικό κόστος είναι στα 2.480 ευρώ και με μια απλή διαίρεση προκύπτει ότι κάθε κοστούμι, μαζί με το καπέλο, κοστίζει 350 ευρώ και κάτι ψιλά….

Βέβαια, εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το κόστος των στολών μιας και δεν είμαστε ειδικοί και δεν τις έχουμε δει, είναι το γεγονός ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση για το Πατρινό Καρναβάλι απευθύνθηκε σε εταιρεία των Αθηνών για να δώσει την παραγγελία κατασκευής των κοστουμιών και όχι σε κάποια τοπική επιχείρηση.

Βέβαια, το φαινόμενο ραφής των καρναβαλικών κοστουμιών εκτός Πατρών, ακόμη και εκτός Ελλάδας, είναι υπαρκτό τα τελευταία χρόνια, από ορισμένα πληρώματα που θέλουν να μειώσουν το κόστος κατασκευής, ιδιαίτερα αυτά που είναι πολυάριθμα. Ωστόσο, δεν περιμέναμε το... παράδειγμα να δώσουν και οι καθ’ ύλη αρμόδιοι του Πατρινού Καρναβαλιού, δεδομένου ότι κατά κοινή ομολογία το καρνάλι αποτελεί τη "βαριά βιομηχανία" της πόλης και δίνει σημαντική "ανάσα" στην τοπική οικονομία. 

Το thebest.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κυρία Κουρή, ώστε να φιλοξενήσει την άποψη της, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις