Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Είχαν ξαναεμφανιστεί ζωύφια στο δημοτικό της Ανθούπολης - Οι ενέργειες του δήμου μετά την αλλεργία μαθητή

Είχαν ξαναεμφανιστεί ζωύφια στο δημοτικό...

Το πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί προ καιρού αλλά οι κάμπιες επανεμφανίστηκαν

Τα πολλά δένδρα που βρίσκονται κοντά στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου στην Ανθούπολη της Πάτρας οφείλονται για τα αλλεργικά προβλήματα που ανέπτυξε μαθητής του σχολείου και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Αντιδημαρχεία παιδείας και αθλητισμού πριν από μερικούς μήνες όταν είχε παρατηρηθεί η παρουσία άγνωστων ζωύφιων εντός του σχολείου, είχε απευθυνθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της δημόσιας υγείας, εντοπίστηκε το είδος και από πού προερχόταν και προέβη στις εξής ενέργειες:

 

1. Κλείσιμο του σχολείου για δύο ημέρες 

2. Ριζικό κλάδεμα δένδρων σχολείου από τα οποία προέρχονται τα ζωύφια (είναι Πανελλαδικό το φαινόμενο)

3. Εντομοκτονία από ειδικό συνεργείο

4. Διπλή γενική απολύμανση του σχολείου από τις καθαρίστριες του σχολείου και από πολυμελές ειδικά εξοπλισμένο συνεργείο του Δήμου

5. Απολύμανση κουρτινών, ταπέτων κ.ο.κ.

6. Διανεμήθηκε φυλλάδιο με οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας στους γονείς των μαθητών 

7. Σύσταση στους μαθητές να μην πλησιάζουν τα δέντρα.

Τα μέτρα αυτά απέβησαν αποτελεσματικά και το σχολείο επαναλειτούργησε κανονικά μέσα σε δύο ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Παιδείας Τ.Πετρόπουλου, «Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας, έχουν πάρει όλα τα δυνατά και προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των μαθητών και του προσωπικού.

Ανεξάρτητα από το προχθεσινό μεμονωμένο περιστατικό η Αντιδημαρχία παιδείας και Αθλητισμού είχε προγραμματίσει έγκαιρα τις απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις, οι οποίες αρχίζουν άμεσα σε όλα τα σχολεία με πρώτο βέβαια αυτό της Ανθούπολης που λόγω των πολλών δένδρων εμφανίζει οξυμένο το πρόβλημα.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου αντιμετώπισαν σωστά και άμεσα το μεμονωμένο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης , είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Αντιδημαρχία όσο και με τους γονείς του μαθητή που ακολουθήσει την αγωγή  που του συνέστησε ο Παιδίατρος, θα παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα του και πρόκειται για προληπτικούς λόγους να εξετασθεί και από Δερματολόγο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις