Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σκληραίνει τη στάση της η Τροχαία προς τους παραβάτες

Πάτρα: Σκληραίνει τη στάση της η Τροχαία...

Αφαιρέθηκαν μόνο χθες Παρασκευή 45 πινακίδες από διπλοπαρκαρισμένα!

Η Τροχαία Πατρών έστειλε χθες ένα σαφές μήνυμα στους οδηγούς που αρνούνται να συμμορφωθούν στις βασικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και προχώρησε στην αφαίρεση συνολικά 45 πινακίδων κυκλοφορίας από ΙΧ αυτοκίνητα που είχαν διπλοπαρκάρει στο κέντρο της πόλης.
Η κατάσταση που επικρατούσε χθες το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πάτρας, ήταν απελπιστική. Δεκάδες οδηγοί στάθμευαν το αυτοκίνητό τους, κυριολεκτικά όπου έβρισκαν, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το αν προκαλούσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη.
Σχεδόν όλες οι κεντρικές αλλά και οι κάθετες οδοί της πόλης, αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα, ενώ το σύνολο των δυνάμεων της Τροχαίας είχε αναπτυχθεί σε όλο σχεδόν το κέντρο της πόλης, προκειμένου να ρυθμιστεί η κυκλοφορία.
Ηδη από την περασμένη εβδομάδα ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Μιχαλόπουλος αναμίχθηκε προσωπικά στο θέμα. Χθες ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Σπύρος Νιάρος διέθεσε δυνάμεις για τον έλεγχο της κατάστασης και από το αποτέλεσμα, φαίνεται ότι η έμπρακτη υπόμνηση του ΚΟΚ είναι αναγκαία.
Περιπολικό της Τροχαίας διερχόταν ασταμάτητα από τις οδούς Κορίνθου και Μαιζώνος, προβαίνοντας άμεσα σε αφαίρεση πινακίδων και βεβαίωση κλήσεων με διοικητικά πρόστιμα, σε όσους οδηγούς είχαν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητά τους, στη μέση του δρόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ σκοπεύει να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης στο κυκλοφοριακό, το οποίο βάζει σε πρώτη προτεραιότητα μαζί με το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Οι άνθρωποί της δεν κρύβουν ότι το σώμα δεν μπορεί να εποπτεύει σε ημερήσια βάση παντού και με ένταση, ευελπιστούν όμως ότι με τις κατάλληλες συμπράξεις θα περάσουν τα μηνύματα.
Στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, οι επιτελείς αντιλαμβάνονται ότι η παράνομη στάθμευση, είναι πρωτίστως ένα πρόβλημα αντικοινωνικής συμπεριφοράς και γι΄αυτό είναι δύσκολο να «θεραπευτεί» μόνο με μέτρα καταστολής. Για τον λόγο αυτό, καλούν για μια ακόμα φορά, τις τοπικές αρχές και φορείς, σε συνεργασία προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.
Σημειωτέον ότι ανεπίσημα έγινε πειραματικά χρήση κώνων στην Αγίου Ανδρέου με παράλληλη παρουσία τροχονόμων ανά διαστήματα, την περασμένη εβδομάδα, και διαπιστώθηκε ότι η κίνηση απογειώθηκε αυτομάτως.

Πηγή: Εφημ. Πελοπόννησος / Σωτήρης Παπανδρέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις