Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Σάββατο, τελευταία μέρα του Positively Different Short Film Festival στο Τριανόν

Το Σάββατο, τελευταία μέρα του Positivel...

Ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για τη διαθεματικότητα, ενάντια στις διακρίσεις και την καταπίεση

Για την ενδυνάμωση των «αοράτων» της σύγχρονης κοινωνίας, που βρίσκονται στο περιθώριο της κανονικότητας, δημιουργήθηκε ένα Φεστιβάλ, το Positively Different Short Film Festival - Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για τη διαθεματικότητα, τις διακρίσεις και την καταπίεση και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, χρησιμοποιούμε την μεγάλη οθόνη για την προβολή της κοινωνίας όπως την διεκδικούμε: πολύχρωμη, διαφορετική, πλούσια σε ιστορίες.

Το φύλο, η σεξουαλικότητα, η φυλή, η τάξη, η εθνικότητα, η θρησκεία, η αρτιμέλεια, είναι τα θέματα που το φεστιβάλ προσεγγίζει διαθεματικά, μέσα από ιστορίες ομάδων και ατόμων που  βιώνουν καταπίεση. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, τη δικτύωση και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων από τις ομάδες αυτές, που ως τώρα δεν είχαν εκπροσώπηση.

Ξεκινώντας με πάνω από 3.000 ταινίες, οι εθελοντές και η κριτική επιτροπή επέλεξαν 44 ταινίες μικρού μήκους για να προβληθούν στην Αθήνα, διαγωνιζόμενες για 2 βραβεία.

Κινηματογραφιστές, ντοκιμαντερίστες, εικαστικοί καλλιτέχνες και σπουδαστές κινηματογράφου συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους, στον κινηματογράφο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια). Η διοργάνωση άνοιξε τις πύλες της στις 13/2 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται προβολές ερασιτεχνικών παραγωγών από περιθωριοποιημένες ομάδες, συναυλίες, ρεσιτάλ ποίησης, συζητήσεις και δρώμενα δημιουργών «από τα κάτω».

Αυτό, θα είναι ένα διαφορετικό φεστιβάλ. - It's not the same. It's positively different.

Το Σάββατο 15/2 το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 16.30 με δωρεάν προβολές από νέους ερασιτέχνες κινηματογραφιστές ενώ θ΄ακολουθήσει στις 18.00, ένας Δομημένος Διάλογος μεταξύ νέων και επαγγελματιών κινηματογραφιστών.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 θα υπάρξει live των Lost Bodies live που σηματοδοτεί και το Closing event του Positively Different Short Film Festival 2020, στο Τριανόν αμέσως μετά την λήξη των προβολών, παρουσία δημιουργών και φίλων του Φεστιβάλ.

Είσοδος: 3 ευρώ.

*Οι Lost Bodies εμφανίστηκαν για 1η φορά στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας το 1985 κυκλοφορώντας δύο κασέτες, ενώ πλέον έχουν στο ενεργητικό τους 15 κυκλοφορίες, με την πιο πρόσφατη το 2018. Η μουσική τους βρίσκεται στις παρυφές της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και ενσωματώνει στοιχεία από industrial, trip-hop και post-punk ήχους μέχρι funk και avant-garde στοιχεία, σε μια πειραματική μίξη ακουστικού και ηλεκτρονικού ήχου με αρκετά στοιχεία πρόζας και κοινωνικής σάτιρας παίζοντας αυτό που νιώθουν, με ειλικρίνεια, άμεση επικοινωνία με το κοινό, μεταμορφώνοντας τη βραδιά σε μοναδική εμπειρία.  

Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Θάνο (μουσική, φωνή),  Γιώργο (κιθάρες και φωνή), Βασίλη (μπάσο), Λέανδρο (drums), Κωνσταντή (κιθάρα) &  Αχιλλέα (πλήκτρα).

Τα βραβεία κοινού και κριτικής επιτροπής, χορηγεί το Solidarity Now.

positively-different.net

FB Page: https://www.facebook.com/positivelydifferentff/

Εισιτήρια στα εκδοτήρια του κινηματογράφου Τριανόν ή κρατήσεις στο positively-different.net.

Παραγωγή: Inter Alia.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture