Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεκόρ θανάτων στην Κίνα από τον κορωνοϊό- "Η επιδημία μόλις τώρα αρχίζει εκτός χώρας"

Ρεκόρ θανάτων στην Κίνα από τον κορωνοϊό...

Έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο άνω των 1.300 ανθρώπων

Ρεκόρ θανάτων έχει σημειωθεί από τον κορωνοϊό στην Κίνα. 

Αξιωματούχοι του τομέα Υγείας στην Κίνα υποστηρίζουν ότι ο κορωναϊός ίσως να έχει εξαλειφθεί πλήρως μέχρι τον Απρίλιο, αλλά αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποστηρίζει ότι μπορεί η επιδημία στην Κϊνα να αγγίζει την κορύφωσή της, αλλά θα συνεχίζει να χειροτερεύει στον υπόλοιπο πλανήτη. «Έχει ήδη εξαπλωθεί σε άλλα μέρη, όπου είναι η αρχή της επιδημίας», λέει ο Ντέιλ Φίσερ, επικεφαλής του Global Outbreak Alert Response Network στον ΠΟΥ.

«Στη Σιγκαπούρη βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημίας. Νομίζω, όμως, ότι τελικά κάθε χώρα θα αντιμετωπίσει κρούσματα».

Ο νέος κορωνοϊός έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο άνω των 1.300 ανθρώπων, ενώ έχουν μολυνθεί σχεδόν 50.000 άτομα, κυρίως στην Κίνα. Η Σιγκαπούρη έχει αναφέρει 50 κρούσματα του κορωνοϊού, από τα υψηλότερα νούμερα που έχουν καταγραφεί εκτός Κίνας.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον Ντέιλ Φίσερ, είναι ότι στη χώρα αυτή σε σύγκριση με άλλες πολλοί περισσότεροι άνθρωποι υποβάλλονται σε εξετάσεις και με την παραμικρή υποψία, προσθέτοντας ότι απομένουν πολλά να ανακαλυφθούν για τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού. Οι προειδοποιήσεις του έρχονται μετά από εκείνες του ΠΟΥ, που χαρακτήρισε την επιδημία «μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα από την τρομοκρατία» και το «χειρότερο δυνατό εχθρό που μπορεί να φανταστεί κανείς», μια επιδημία που σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΟΥ μπορεί να κρατήσει για ένα χρόνο, ενώ ενδέχεται να χρειαστούν έως και 18 μήνες για την ανάπτυξη εμβολίου.

Άσκηση ετοιμότητας στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας

Το πρώτο εμβόλιο σε περίπου έναν χρόνο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις