Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας

Ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο διαγωνι...

Συμφωνία κατά γενική ομολογία, δεν έλειψαν όμως οι ενστάσεις

Ομόφωνα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, το  βράδυ της Τετάρτης, η πρόταση για τη διενέργεια Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού δύο σταδίων, για την  μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας».

Η παρουσίαση της πρόταση αλλά και η συζήτηση έγινε σε αρκετά καλό κλίμα καθώς γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για μια πολλή μεγάλη υπόθεση για την πόλη που αφορά το μέλλον της για τα πολλά επόμενα χρόνια. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως εκείνες του Πέτρου Ψωμά και του Νίκου Νικολόπουλου, για το γεγονός ότι η ανάπλαση δεν θα γίνει με Διεθνή αλλά με Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία κι άφησε τα μέλη της παράταξής του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Επίσης ενστάσεις εκφράστηκαν και για το γεγονός ότι η μαρίνα και το κομμάτι μετά την Αγ. Νικολάπου που παραμένουν στον ΟΛΠΑ δεν εντάχθηκαν στον σχεδιασμό της ανάπλασης.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ο διαγωνισμός θα βγει στον αέρα την 1η Απριλίου και απαιτούνται 18 μήνες για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, μέχρι να δοθούν δηλαδή τα πρώτα βραβεία στους συμμετέχοντες.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Πατρών αναφέρει τα εξής: 

"Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων ο Ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός δύο σταδίων, για την μελέτη που αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς, ενώ η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Ελένη Αλεξοπούλου, παρουσίασε στο Σώμα τα στοιχεία του διαγωνισμού.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι Πρόεδροι του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας, Γιάννης Πανταζόπουλος, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν θετικά για τον Διαγωνισμό."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις