Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στην Πάτρα τον Μάρτιο ο Γιάννης Μπέζος αλλά και οι Ρένια Λουϊζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Στην Πάτρα τον Μάρτιο ο Γιάννης Μπέζος α...

Έρχονται με παραστάσεις στο θέατρο Πάνθεον

Δύο ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας θα έρθουν σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τον Μάρτιο στην Πάτρα, στην σκηνή του θεάτρου Πάνθεον.

Πιο συγκεκριμένα στις 7 και 8 Μαρτίου 2020 θα έρθει στην Πάτρα η παράσταση «Ράφτης Κυριών» Ζωρζ Φεντώ από το Θέατρο Προσκήνιο σε μετάφραση & σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου και με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Στην παράσταση που είναι παραγωγή των αδελφών Τάγαρη, παίζουν ακόμα οι Τάσος Γιαννόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαράκης, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Ντανταμη και η Ντένια Στασινοπούλου

Τα έργα του Ζωρζ Φεντώ όσο «επιφανειακά» και «αντιπνευματικά» φαίνονται, τόσο απαιτητικά είναι στη σκηνική τους πραγμάτωση. Η φάρσα, αυτό το υποείδος της κωμωδίας, που αντιμετωπίζεται συνήθως με απαξιωτικό τρόπο από καλλιτέχνες και καλλιτεχνίζοντες, είναι ο χώρος που ο ηθοποιός οφείλει να γίνει δημιουργός και ποιητής ενός χρόνου που την ίδια στιγμή θα τον συμμεριστεί το κοινό. Στόχος είναι το γέλιο το πρωτόγονο. Δηλαδή η μεγάλη μας παρηγοριά, αναφέρει το δελτίο Τύπου για το σπαρταριστό αυτό έργο. Η μουσική & τα τραγούδια της παράστασης είναι του Φοίβου Δεληβοριά.

Λίγο αργότερα στην σκηνή του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη θα έρθει η παράσταση «The Children» της Lucy Kirkwood που ανέβηκε την φετινή χειμερινή περίοδο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Ιλίσια, στην Αθήνα. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη θα μεταφερθεί στην Πάτρα στις 28 και 29 Μαρτίου 2020. Πρωταγωνιστούν η Ρένια Λουϊζίδου, ο Πατρινός στην καταγωγή ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Πέγκυ Σταθακοπούλου που έχει κατά το παρελθόν συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ:

Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας εκρήγνυται και το ισχυρό τσουνάμι κάνει την θάλασσα να μοιάζει με «γάλα που βράζει». Όλα ξεκινούν με την απρόσμενη άφιξη της Ρόουζ (Πέγκυ Σταθακοπούλου) στο απομονωμένο εξοχικό της Χέϊζελ (Ρένια Λουϊζίδου) και του Ρόμπιν (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης). Εκεί το ζευγάρι έχει καταφύγει μετά την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου της περιοχής κοντά στην οποία βρισκόταν η κύρια στέγη τους. Οι δυο τους παλεύουν πλέον να συνεχίσουν την ζωή τους κάνοντας γιόγκα, προσευχές... αλλά και με πολλές ελλείψεις βασικών παροχών. Οι διακοπές ρεύματος διαδέχονται η μία την άλλη ενώ το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο από την ραδιενέργεια.

Η αινιγματική Ρόουζ λοιπόν αφού αναμοχλεύσει το κοινό παρελθόν των τριών επιστημόνων και φίλων καταλήγει σε μια τρομακτική πρόταση. Θα γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή; Και πώς θα αντιδράσουν οι ήρωες στο φοβερό άκουσμά της; Πώς σηκώνει καθένας στους ώμους του το βάρος της ευθύνης απέναντι στα «παιδιά» και τι είναι διατεθειμένος να πράξει γι’ αυτό;

«Όταν άκουσα την αληθινή ιστορία της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα το 2011, μια φωτιά άναψε στο μυαλό μου! Μετά από αυτό το γεγονός οι ιδέες για το έργο γεννήθηκαν πολύ γρήγορα. Το “Children” μιλάει για ανθρώπους που διανύουν μικρές αποστάσεις, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια» - Lucy Kirkwood

Η εφημερίδα The Guardian χαρακτήρισε το έργο ως «σύγχρονο, δυναμικό! Μια σκληρή ιστορία για την περιβαλλοντική και την ανθρώπινη παρακμή. Ένα κείμενο που σε κάνει να σκεφτείς τι πάει να πει “καλή ζωή”».

*Στο μεταξύ παρότι είχε ανακοινωθεί κυρίως στο διαδίκτυο ότι θα ερχόταν 10 και 11/2 στο Πάνθεον η παράσταση «Φινιστρίνι» του Βασίλη Ρίσβα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη με τον Αντίνοο Αλμπάνη, κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως μας είπε ο υπεύθυνος του Πάνθεον Χαράλαμπος Κρητικός. Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους μονολόγους της περασμένης θεατρικής σεζόν, που αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς για την αφοπλιστική του αλήθεια και έδωσε στον Αντίνοο Αλμπάνη τη δυνατότητα να ερμηνεύσει έναν από τους δυνατότερους ρόλους της καριέρας του. Ενδεχομένως η παράσταση να έρθει μέσα στην άνοιξη στην Πάτρα.

Τέλος δεν θα έρθει στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στην Πάτρα η παράσταση "Ξενοδοχείο ο Παράδεισος" των Georges Feydeau & Maurice Desvallieres σε σκηνοθεσία της Βάσιας Παναγοπούλου και του Π. Αμαραντίδη. Στο έργο που εκτυλίσσεται στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, παίζουν οι Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάσια Παναγοπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Τζένη Διαγούπη, Κώστας Φλωκατούλας, Βασίλης Κούκουρας, Χρύσα Κλούβα, Παναγιώτης Καρμάτης, Νένα Δρογγίτη, Ηλιάννα Καλυμνάκη, Μαρίνα Μάλλιου και ο Παντελής Καναράκης. Είχαν ανακοινωθεί πως θα δίνονταν 2 παραστάσεις στο Πάνθεον στις 19/2 ωστόσο όπως μας είπε ο κ. Κρητικός από το Πάνθεον, τελικά ο θίασος του Alhambra Art Theatre δεν θα έρθει.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight