Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο θάνατοι Συμβούλων Επικρατείας με διαφορά λίγων ωρών- "Έφυγαν" Τζεβελεκάκης και Ποταμιάς

Δύο θάνατοι Συμβούλων Επικρατείας με δια...

Ο ένας ήταν συνταξιούχος και ο δεύτερος εν ενεργεία

Δύο σύμβουλοι Επικρατείας απεβίωσαν, ο ένας ήταν συνταξιούχος και ο δεύτερος εν ενεργεία.

Ειδικότερα, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, ο τέως σύμβουλος Επικρατείας Ιωάννης Τζεβελεκάκης και σε ηλικία 67 ετών ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς.

Ο Ιωάννης Τζεβελεκάκης γεννήθηκε το 1932 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καταγόμενος από την Ιεράπετρα της Κρήτης. Το έτος 1960 δικηγόρησε αρχικά στην Αθήνα και τρία χρόνια μετά διορίστηκε στο ΣτΕ. Το 1996 παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς παραλήφθηκε να προαχθεί στον βαθμό του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

Ο Ιωάννης Τζεβελεκάκης διετέλεσε κατά τα έτη 1974-1975 διευθυντής του νομικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας και προϊστάμενος του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κατά τα έτη 1989-1990. Ακόμη, διετέλεσε πρόεδρος του «Ιδρύματος Μιχαήλ Στασινοπούλου» και μέλος διαφόρων επιστημονικών Σωματείων.

Ο Γεώργιος Ποταμιάς γεννήθηκε το 1953 στο Κόκκινο Θηβών. Μετά από δικηγορία στην Αθήνα το έτος 1984 διορίστηκε στο ΣτΕ κατόπιν διαγωνισμού.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης (1977-1980) και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα, ενώ στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άδειας (1989-1990) παρακολούθησε μαθήματα Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris XI, στην Γαλλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις