Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τα "κόκκινα" δάνεια- ΒΙΝΤΕΟ

Οι προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τα ...

Παρουσίασε τις θέσεις του ΜέΡΑ25

Τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την αποσυμφόρηση των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια και τη προστασία της πρώτης κατοικίας, παρουσίασε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 πρότεινε, μεταξύ άλλων, την ίδρυση Εταιρείας Αναδιάρθρωσης και Διαχείρισης Ιδιωτικών Χρεών όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια.

Επίσης, να δοθούν στις τράπεζες τίτλοι της ΔΕΑΔΙΧ ίσης ονομαστικής αξίας με εκείνης των μεταφερόμενων δανείων στηριζόμενοι από τα ενέχυρα -ακίνητα συν τις εγγυήσεις του δημοσίου.

Να νομοθετηθεί μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και καταστημάτων εφόσον η επιχείρηση λειτουργεί.

Να ιδρυθεί Συμβούλιο Εκκαθάρισης αποτελούμενο από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των τραπεζών, των δανειοληπτών και κληρωτούς πολίτες, που θα συντάσσει κανόνες στρατηγικών κακοπληρωτών και εξωδικαστικά, συντάσσει κατάλογο των στρατηγικών κακοπληρωτών των οποίων τα ακίνητα διακρατεί η ΔΕΑΔΙΧ.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, επιτυγχάνεται η εξυγίανση των τραπεζών, η προστασία πρώτης κατοικίας και των μικρομεσαίων από την ρευστοποίηση, η εκποίηση των ακινήτων των στρατηγικών κακοπληρωτών, η ωφέλεια της κοινωνίας και του δημοσίου και ο τερματισμός του φαύλου κύκλου πτωχευμένων τραπεζών και πτωχευμένων μικρομεσαίων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις