Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μύρισε άνοιξη αλλά έρχεται βαρυχειμωνιά! "Βουτιά" 15 βαθμών από Τετάρτη

Μύρισε άνοιξη αλλά έρχεται βαρυχειμωνιά!...

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις

Πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες, που καλύπτουν από την Παρασκευή ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, επηρεάζουν ήδη και τη χώρα μας, γι' αυτό ο καιρός είναι σχετικά ζεστός. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο ακόμα θερμότερες αέριες μάζες.

Η θερμή εισβολή, με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή, θα κορυφωθεί κατά το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, οπότε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή, αλλά μεγάλη, υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 04/02. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται χάρτες με την απόκλιση της θερμοκρασίας από τις "κανονικές" για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας που χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Όπως φαίνεται στα τελευταία στιγμιότυπα του βίντεο, οι θερμοκρασίες θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Αυτή η καιρική εξέλιξη δεν θα πρέπει όμως να μας ξεγελάσει μιας και σύντομα ο καιρός θα μας οδηγήσει στο άλλο άκρο, πηγαίνοντάς μας στην κυριολεξία στον βαρύ χειμώνα. Από την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει ραγδαία. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μανουσάκη:

«Με ανοιξιάτικες διαθέσεις κάνει ποδαρικό στη χώρα μας ο Φεβρουάριος με τις μέγιστες θερμοκρασίες να προσεγγίζουν τους 17 με 18 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές και τους ανέμους να μην προβληματίζουν τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Στο ίδιο καιρικό μοτίβο αναμένεται να κυλήσουν και τα πρώτα 24ωρα της νέας εβδομάδας με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει νέα μικρή άνοδο.

Δεν θα πρέπει όμως να μας ξεγελάσει αυτή η εξέλιξη μιας και σύντομα ο καιρός θα μας οδηγήσει στο άλλο άκρο πηγαίνοντάς μας στην κυριολεξία στον βαρύ Χειμώνα μιας και μέσα σε λίγες ώρες η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά της τάξης των 12 ή και 15 βαθμών κελσίου, βάζοντας τη χώρα κυριολεκτικά στην κατάψυξη. Αιτία για τα παραπάνω, η μετατόπιση πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα».

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της επιδείνωσης θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες (με έμφαση θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές), οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, που πολύ πιθανό να οδηγήσουν και σε απαγορευτικό απόπλου, αλλά και τα χιόνια όχι μόνο στα βουνά μας αλλά ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ίσως ακόμα και μέσα σε πόλεις!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις