Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητική Ημερίδα για την κλιματική κρίση από το Αρσάκειο & το τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Μαθητική Ημερίδα για την κλιματική κρίση...

Θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2020

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαίρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας, Μαθητική ημερίδα με τίτλο «Κλιματική Κρίση: Συνθέτοντας το παζλ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Εστία Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020.

Στην Ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της Β ́ & Γ ́ τάξης του Γυμνασίου και της Α ́ και Β ́ τάξης του Λυκείου από όλα τα Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, που υπάγονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και τους οποίους καθοδηγούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Η ημερίδα έχει ως κύριο θέμα το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, τα αίτια, τις επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας επιδιώκεται να δοθεί ο λόγος στους μαθητές, οι οποίοι θα διατυπώσουν μέσα από τις εργασίες τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και θα προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση των κλιματικών μεταβολών και των επιπτώσεών τους, αλλά και στους ειδικούς, ώστε να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και οι τοπικές κοινωνίες, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να κινητοποιηθούν οι φορείς με σκοπό να γίνουν όλες οι απαραίτητες δράσεις ώστε οι κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να προσαρμοστούν με ήπιο τρόπο στα νέα κλιματικά δεδομένα.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο μπορεί να έχει, ενδεικτικά, κάποια από τις παρακάτω μορφές: Εισηγήσεις, Poster, Πειραματική διάταξη, Έκθεση φωτογραφίας, Άλλη δραστηριότητα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Αναλυτικά η προκήρυξη: εδώ

Περιοδικό Πανεπιστημίου Πατρών «@UP»

Στο μεταξύ κυκλοφόρησε η κεντρική μηνιαία έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών «@UP» τεύχος Ιανουαρίου. Μπορείτε να το αναζητήσετε ψηφιακά στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιδρύματος (http://www.upatras.gr/el/up).

InfoNews τεύχος 12/2019

Από το Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο «Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης» (Higher Education Policy Network - HEPNet) που έχει συγκροτηθεί από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Αιγαίου και Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα, κυκλοφόρησε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο InfoNews, τεύχος  Δεκεμβρίου 2019 για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ευρώπη και τον Κόσμο. Το τεύχος είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://hepnet.upatras.gr/index.php/el/infonews/infonews-2019

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις