Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία από το Erasmus και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία απ...

Είναι το πρώτο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών που υλοποιείται από ερευνητές, φορείς εκπαιδευτικής πολιτικής, επιστημονικούς συλλόγους, 20 Πανεπιστημίων και Υπουργείων από 7 Ευρωπαϊκές χώρες.

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Επιμόρφωσης (Ε.Π.Ε.Ε.) του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η), του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα: Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία (Promoting Mental Health at Schools, PROMEHS).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Erasmus + Key Actions 3 που αποσκοπεί στη δημιουργία, εφαρμογή και αξιολόγηση ενός Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών για την προώθηση της ψυχικής υγείας σε φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, και φορείς χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής) κι επιχειρεί να συμβάλλει στο γεφύρωμα της έρευνας, με την εκπαιδευτική πρακτική και την εκπαιδευτική πολιτική.

Το PROMEHS είναι το πρώτο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας στα σχολεία, που υλοποιείται με τη συνεργασία ερευνητών, φορέων εκπαιδευτικής πολιτικής, επιστημονικών συλλόγων, 20 Πανεπιστημίων και Υπουργείων από 7 Ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο καθώς και στην ιστοσελίδα  του προγράμματος https://el.promehs.org/. Για επιπλέον διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνετε ερωτήσεις στο [email protected].

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις