Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Ίθαν Χοκ θα σκηνοθετήσει το "Camino Real" του Τενεσί Ουίλιαμς

Ο Ίθαν Χοκ θα σκηνοθετήσει το "Cami...

Το είπε σε συνέντευξη του στο Variety, από το Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα

Ο 49χρονος ηθοποιός Ίθαν Χοκ θα σκηνοθετήσει και θα διασκευάσει για τον κινηματογράφο το πειραματικό θεατρικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Camino Real».

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Γιούρι Σίνγκερ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Χοκ στην ταινία «Tesla» θα χρηματοδοτήσει το νέο του πρότζεκτ μέσω της εταιρείας Passage Pictures.

Πρόκειται για ένα έργο πάθους για τον Αμερικανό ηθοποιό και σεναριογράφο και μάλιστα το όλο εγχείρημα και παραγωγή είχε γίνει προσπάθεια, να υλοποιηθεί στην Κούβα, ενώ ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ακόμα στην εξουσία.

Τώρα όμως τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας με στόχο η παραγωγή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το Variety.

Ο Ίθαν Χοκ ελπίζει να πείσει τη Ζιλιέτ Μπινός για ένας από τους βασικούς ρόλους και προσπαθεί να καταλήξει στη σύνθεση του υπόλοιπου καστ. Ο ίδιος δεν θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία.

Ο ΊΘαν Χοκ και η Μπινός συνεργάστηκαν στην ταινία «La Varite – H Aλήθεια» μαζί και με την Κατρίν Ντενέβ που προβάλλεται αυτόν τον καιρό στις Ελληνικές αίθουσες (και στο Πάνθεον, στην Πάτρα).

«Έχω εμμονή με το θεατρικό κομμάτι εδώ και χρόνια» δήλωσε ο Ίθαν Χοκ στο Variety σε συνέντευξή του στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Σάντανς στη Γιούτα. «Συνέχισε να επιστρέφει ξανά και ξανά στο μυαλό μου. Είναι κατά ένα μέρος ροκ όπερα και κατά ένα άλλο, θεατρικό όπως το "Περιμένοντας τον Γκοντό". Αυτό που νομίζω ότι προσπαθούσε να κάνει ο Τενεσί ο κινηματογράφος το καταφέρνει καλύτερα» τόνισε.

Ο παραγωγός Γιούρι Σίνγκερ δήλωσε ενθουσιασμένος που συνεχίζει την επαγγελματική συνεργασία με τον Χοκ. «Είναι μεγάλη χαρά να υποστηρίξουμε αυτό το είδος πάθους» είπε.

Το «Camino Real» αντιπροσώπευε μια ριζοσπαστική παρέκκλιση για τον Τενεσί Ουίλιαμς, ήταν περισσότερο σουρεαλιστικό και καινοτόμο από τις προηγούμενες προτάσεις του - μια συλλογή από κλασικά έργα του «Λεωφορείον ο Πόθος», «Γυάλινος Κόσμος» και «Το Γλυκό Πουλί της Νιότης».

Δεν αγαπήθηκε όταν πρωτοανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το 1953 και έκλεισε μετά από 60 παραστάσεις.

Ο Ίθαν Χοκ, ο οποίος είναι γιος ανιψιού του Τενεσί Ουίλιαμς, ενδιαφέρθηκε 1η φορά για το έργο, όταν εμφανίστηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Κίλροϊ σε παραγωγή που απέσπασε καλές κριτικές το 1999 στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Γουίλιαμσταουν. 

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture