Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το μικρού μήκους «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου στην αίθουσα Δαναός από 30 Ιανουαρίου

Το μικρού μήκους «Nimic» του Γιώργου Λάν...

Θα παίζεται πριν από την προβολή της ταινίας του Ρόμπερτ Έγκερς, "Ο Φάρος"

Ο Γιώργος Λάνθιμος μετά την Οσκαρική «Ευνοούμενη», επέστρεψε μ’ ένα φιλμ μικρού μήκους, την αινιγματική ταινία με τίτλο «Νimic», σε σενάριο γραμμένο από κοινού με τον Ευθύμη Φιλίππου και με πρωταγωνιστές τον σταρ Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά.

To «Nimic» αξίζει να σημειωθεί πως θα προβληθεί αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναό, στην Λ. Κηφισίας και Πανόρμου, στην Αθήνα, από την ερχόμενη Πέμπτη 30/1/2020, πριν από κάθε προβολή της ατμοσφαιρικής, όπως λέγεται, ταινίας «Ο Φάρος» του Ρόμπερτ Έγκερς που κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες.

Σύνοψη:

Η μοιραία συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με μία άγνωστη γυναίκα στο μετρό θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή του.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε μικρότερο φορμάτ, το οποίο αν και αποτελεί συχνά πρόκληση, σε ανταμείβει. Αναπτύξαμε ένα σενάριο ξεκινώντας από μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και απολαύσαμε τη δημιουργική ελευθερία που μας δόθηκε κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της ταινίας. Είναι πάντα συναρπαστικό να σε ενθαρρύνουν να σκέφτεσαι αντισυμβατικά και να παλεύεις με ιδέες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον» -Γιώργος Λάνθιμος

Ο 46χρονος Γιώργος Λάνθιμος έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους «Κινέττα» συμμετείχε στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και του Βερολίνου λαμβάνοντας θερμή υποδοχή από τους κριτικούς. Ο «Κυνόδοντας», η 2η του ταινία, απέσπασε το βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στην 62η διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών και προτάθηκε για το βραβείο Oscar® Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας πριν από 10 χρόνια. Η πιο πρόσφατη ταινία του με τίτλο «Η Ευνοούμενη» με πρωταγωνίστριες την Ολίβια Κόλμαν, τη Ρέιτσελ Βάις και την Έμμα Στόουν πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο 75ο Φεστιβάλ της Βενετίας κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο της Κριτικής Επιτροπής ενώ στη συνέχεια ήταν υποψήφια για 10 βραβεία Oscar, ανάμεσα στα οποία, της Καλύτερης Ταινίας, της Σκηνοθεσίας και του Α’ Γυναικείου Ρόλου – Ολίβια Κόλμαν, το οποίο και τελικά κέρδισε.

Το «NIMIC» παρουσιάστηκε για 1η φορά στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και αργότερα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας καθώς και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Γιώργος Λάνθιμος

Φωτογραφία: Ντιέγκο Γκαρσία

Μοντάζ: Ντόμινικ Λίουνγκ, Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Ηθοποιοί: Ματ Ντίλον, Δάφνη Πατακιά, Σούζαν Έλ.

Παραγωγή: Rekorder, Superprime, Merman, Droga5

Διάρκεια: 12 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture