Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από τον σεισμό ...

Στην επαρχία Ελαζίγ

23:45 Στους δεκατέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε απόψε την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων.

 

23:05  Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε απόψε την ανατολική Τουρκία, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης του Ελαζίγ, Τσετίν Οκτάι Καλντιρίμ, δήλωσε λίγο νωρίτερα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NTV ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη και τουλάχιστον 225 τραυματίστηκαν. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να φτάσουν σε έξι ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

 

22:00  Σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών συγκλόνισε σήμερα την ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν οι αρχές, που έκαναν λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς, σύμφωνα με έναν προκαταρκτικό απολογισμό.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε άλλα θύματα. Προς το παρόν, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», δύο στο Ελαζίγ, το επίκεντρο του σεισμού, και δύο στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σπίτια κατέρρευσαν στην πληγείσα περιοχή.

«Ήταν τρομακτικό, τα έπιπλα έπεσαν πάνω μας. Τρέξαμε γρήγορα έξω» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 47χρονος Μελαχάτ Τζαν, κάτοικος του Ελαζίγ.

Ο 68χρονος Ζεκέριγια Γκιουνές περιέγραψε ότι είδε ένα κτίριο να καταρρέει σε απόσταση 200 μέτρων από την οικία του, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει εάν ήταν κατοικημένο.

«Όλοι κατέβηκαν στους δρόμους, ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, πολύ τρομαχτικός» σημείωσε.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές στην ανατολική Τουρκία, μεταξύ αυτών στο Τούντζελι, τα Άδανα και η Χατάι, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια απομακρυσμένη, σχετικά όχι πυκνοκατοικημένη περιοχή και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος προκειμένου οι αρχές να καταγράψουν το πλήρες εύρος των ζημιών.

 

21:20 Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα την ανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο Σιβρίτζε, στην επαρχία Ελαζίγ, γύρω στις 20.55 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών. Το αμερικανικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών. Από την πλευρά του, το παρατηρητήριο του Καντιλί έκανε λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Το Σιβρίτζε επλήγη πολύ σοβαρά, ομάδες διάσωσης βρίσκονται καθ’ οδόν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν ζημιές σε κτίρια στην πληγείσα περιοχή και τουλάχιστον 2 τραυματίες. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τέσσερα ή πέντε κτίρια έχουν υποστεί ζημιές στην πόλη Σιβρίτζε.

Κρατικά ΜΜΕ στη Συρία και το Ιράν μεταδίδουν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις χώρες αυτές.

 

 

20:50 Σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χλμ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις