Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γενική απεργία σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό - προσφυγικό

Γενική απεργία σήμερα στα νησιά του βορε...

Ζητείται ο άμεσος απεγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο

Γενική απεργία, με καθολική συμμετοχή όπως όλα δείχνουν, σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. Κάθε δραστηριότητα έχει νεκρώσει, κλειστά είναι έως και τα περίπτερα, ενώ νωρίς το πρωί «σφραγίστηκε» το κτίριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις, οργανωμένες από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη στο χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στη Χίο στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Με αποφάσεις των ΟΤΑ και των σωματείων και των άλλων φορέων που συμμετέχουν απορρίπτεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, ζητείται ο άμεσος απεγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, η φύλαξη των συνόρων και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των δομών υγείας και ασφάλειας.

Ας σημειωθεί ότι σχηματισμοί προσκείμενοι στο ΚΚΕ συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις με διαφορετικό πλαίσιο και διαφορετικές συγκεντρώσεις.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις