Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το δικαστήριο της Πάτρας τους καταδίκασε σε 177 χρόνια φυλακή αλλά θα εκτίσουν τα 8!

Το δικαστήριο της Πάτρας τους καταδίκασε...

Πώς γίνεται αυτό;

Σωρευτικές ποινές σοκ επιβλήθηκαν την Τρίτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε έξι άτομα που καταδικάστηκαν για μεταφορά μεταναστών με ιστιοφόρο στον Πατραϊκό, το Σεπτέμβριο του 2018.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές 177 ετών στους κατηγορούμενους, ωστόσο εκτιτέα θα είναι  μόνο  τα 8 χρόνια για κάθε έναν από τους έξι.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν ήταν οι πραγματικοί εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης μεταφοράς μεταναστών αλλά κάποιοι… φουκαράδες που συμμετείχαν στη μεταφορά έναντι μικρής αμοιβής για λόγους βιοπορισμού.

Έτσι η αρχική κατηγορία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα οπου οι ποινές φυλάκισης δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 8 χρόνια.

Στην υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν τέσσερις Ουκρανοί που είχαν έρθει με ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα  κατ’ εντολή των αρχηγών του κυκλώματος για να παραλάβουν από την παραλία Καλαμακίου Παλιοβούνας στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικά 56 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά.

Στο εδώλιο κάθισαν ένας Έλληνας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου που μετέφερε με το λεωφορείο του τους μετανάστες στη Γαυρολίμνη και ένα ακόμη άτομο Αραβικής καταγωγής  που είχε ρόλο προπομπού με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τέσσερις Ουκρανούς για παράνομη μεταφορά 56 μεταναστών κατά συναυτουργία, από κοινού και κατά συρροή αλλά με την επιβαρυντική περίσταση της διακινδύνευσης της ζωής τους αφού τους μετέφεραν με το ιστιοφόρο.

*πηγή Πελοπόννησος/ Σωτήρης Παπανδρέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις