Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η "Γκόλφω" του Περεσιάδη κατέβηκε από το Χελμό στη σκηνή του "Απόλλωνα" και συγκίνησε -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η "Γκόλφω" του Περεσιάδη κατέβ...

Η νέα παράσταση του σχήματος "Άρμα Θέσπιδος" ξεκίνησε τη Δευτέρα 20/1/2020 την πορεία της

Άρεσε όπως φάνηκε από τις πρώτες εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κοινού της πρεμιέρας, η νέα παράσταση του σχήματος Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη που ξεκίνησε την πορεία της τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Η παράσταση που συγκίνησε σε σημεία τους θεατές, αφήνει στο τέλος και μία αισιόδοξη νότα.

Η «Γκόλφω», το κλασικό αυτό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας που παρουσιάστηκε για 1η φορά από τον   θίασο του Δ. Κοτοπούλη το  1894, απόλαυσαν οι θεατές στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. Η παράσταση θα συνεχιστεί στη σκηνή του «Απόλλωνα» τις εξής μέρες. Απόψε Τρίτη 21/1 στις 21.00 όπου μάλιστα έχουν προσκληθεί να δουν την παράσταση και πολλοί καθηγητές, την Δευτέρα 27/1 και την Τρίτη 28/1 στις 21.00 καθώς και την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4/2 επίσης στις 21.00.

Η «Γκόλφω» αποτελεί μία σύγχρονη ελληνική τραγωδία και θεωρείται κορυφαίο έργο της ελληνικής δραματουργίας. Η παράσταση διασκευασμένη και σκηνοθετημένη με σύγχρονη ματιά  παρά την τραγική της κατάληξη, δίνει αισιόδοξα μηνύματα για την αγνή, αληθινή αγάπη. Αυτή την αισιόδοξη πλευρά της πίστης να υπερασπίζεσαι την αγάπη  μέχρι θανάτου, προσπάθησε να φωτίσει και το πέτυχε, η σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο  Κωνσταντίνος Ζαμάνης, την  χορογραφία η Μαριμίλλη  Ασημακοπούλου και τον σχεδιασμό των  φωτισμών ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

Οι ηθοποιοί επί σκηνής απέδωσαν  με μία απίστευτη δυναμική τους ρόλους της παράστασης. Ο Βασίλης Κόκκαλης, η Έφη Κιτσαντά, ο Βασίλης Τσόρλαλης σε διπλούς και τριπλούς ρόλους,  ο Γιάννης Τσάκωνας στο ρόλο του Τάσου και η  Μαρία Χρυσανθακοπούλου στο ρόλο της Γκόλφως απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Μεταξύ των θεατών της πρεμιέρας ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Σταύρος Τσακίρης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, τα μέλη του Συμβουλίου Μαριάννα Σταματιάδου, Μαίρη Νικολάου, Γιάννα Ροΐλού, Ευτυχία Μπάρλου, Τάκης Σκιαδάς, Ιωάννα Παπαγεωργίου, ο σκηνογράφος Κένιν Μακ Λέλαν και ο πρώην πρόεδρος του Δ. Σ. του θεάτρου Ανδρέας Τερζής, η εκπαιδευτικός Σοφία Χριστοπούλου, δημοσιογράφοι, κριτικοί θεάτρου, διευθυντές εφημερίδων, ηθοποιοί, καθηγητές της Δραματικής Σχολής και κυρίως φίλοι του θεάτρου που παρακολούθησαν την 5η κατά σειρά παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος.

Το έργο εκτός από τις προγραμματισμένες παραστάσεις του στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, ξεκινά και τις «εξορμήσεις» του σε φορείς, ιδρύματα και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, η «Γκόλφω» θα παιχθεί την Τετάρτη 22/1 στις 11 το πρωί και την Πέμπτη 23/1 στις 5 το απόγευμα, στην Μέριμνα ενώ την Τετάρτη 29/1 η «Γκόλφω» θα παιχθεί στο ΚΟΜΑΙΘΩ στην Κανελλοπούλου στις 6 το απόγευμα που θα συνδυαστεί και με κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Την Πέμπτη 30/1 στις 11.30 η παράσταση θα παιχθεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην οδό Επιδαύρου ενώ την Παρασκευή 31/1 θα ταξιδέψει στα Καλάβρυτα όπου και θα παιχθεί στις 10.30 το πρωί στο Γενικό λύκειο της πόλης.

Για την Κυριακή 2/2 στις 7 το απόγευμα υπάρχει προγραμματισμένη παράσταση της «Γκόλφως» στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο και τέλος στις 5/2 στις 9.30 το πρωί η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θεατράκι στο Μπάρρυ για τους μαθητές του 6ου λυκείου της Πάτρας, στις 6/2 στις 5 το απόγευμα θα παιχθεί στο Άσυλο Ανιάτων και την Παρασκευή 7/2 θα πάει στην Λευκάδα όπου και θα ανέβει στις 21.00 το βράδυ για το εκεί θεατρόφιλο κοινό.

Πληροφορίες-Κρατήσεις στο ταμείο του Θεάτρου Απόλλων τηλ.2610 273613 και στο www.ticketservices.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight