Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Ιανός ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βολές Ρώρου σε Πελετίδη για τον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων

Βολές Ρώρου σε Πελετίδη για τον προϋπολο...

Τι αναφέρει η παράταξη «Ώρα Πατρών»

Κριτική στη δημοτική Αρχή της Πάτρας και στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, με αφορμή την τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκεί η παράταξη «Ώρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο. Όπως αναφέρει η «Ώρα Πατρών»:

«Συζητήσαμε τον Προϋπολογισμό του 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Πελετίδης αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με φραστικούς τραμπουκισμούς υποστηρικτών του από τα έδρανα του κοινού. Η συζήτηση προϋποθέτει ανταλλαγή απόψεων και συν-διαμόρφωση θέσεων και αποφάσεων. Οι προειλημμένες αποφάσεις και η τυφλή άρνηση των θέσεων της αντιπολίτευσης δεν είναι συζήτηση αλλά πολιτικό ρινγκ. «Δεν υπάρχει τίποτε εποικοδομητικό στην αντιπολίτευσή σας» καταλήγει ο Δήμαρχος της καρδιάς μας όχι μόνο συνοψίζοντας τα όσα έχουν διατυπωθεί έως σήμερα αλλά προκαταβάλλοντας και για τα όσα θα ακολουθήσουν!

Κατηγορεί την αντιπολίτευση για έλλειψη οράματος αλλά ξεχνάει ότι την ευθύνη της διοίκησης την έχει η παράταξή του και είναι φυσικό να αναμένουμε από τον προϋπολογισμό που κατατίθεται και υλοποιείται να προσθέτει στην πόλη, με σχέδιο, συγκεκριμένα βήματα και όραμα. Αυτό το σχέδιο δεν το είδαμε επί πέντε χρόνια ούτε το βλέπουμε για τα επόμενα τέσσερα. Μιλάει η δημοτική αρχή για ανάκτηση και αξιοποίηση δημόσιων χώρων και ξεχνάει ότι τα μόνα οικόπεδα που φρόντισε να απαλλοτριώσει ήσαν αυτά γνωστών συνοδοιπόρων της, χωρίς να υπάρχουν κατατεθειμένα κριτήρια ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Δεν αναφέρει ότι το θαλάσσιο μέτωπο εδώ και τρία σχεδόν χρόνια που έχει αποδοθεί στον Δήμο παραμένει ένα ανεξέλεγκτο πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Αν θέλετε να αναφερθούμε στο πώς θέλουμε την Πάτρα των επόμενων χρόνων, να συζητήσουμε για την αξιοποίηση των Πανεπιστημίων της, του βιοτεχνικού πάρκου της, την ανάπτυξη του εμπορικού λιμένα και του διαμετακομιστικού κέντρου, την καλλιέργεια του θεματικού τουρισμού και την ανάδειξη των μνημείων της, τη βελτίωση των υποδομών της και τις συνεργασίες.

Σίγουρα έχουν γίνει αρκετά από αυτή τη δημοτική αρχή. Δεν θέλουμε να μειώσουμε το έργο της ούτε τις προσπάθειές της. Η ίδια η δημοτική αρχή, όμως, υποβαθμίζει τον ρόλο της όταν διατυπώνει αίτημα τριπλασιασμού του προϋπολογισμού της, την ίδια στιγμή που απαιτεί να είναι τα πάντα κρατικά. Ο φορέας διαχείρισης του φράγματος, το εργοστάσιο απορριμμάτων και η ανακύκλωση, η διαχείριση του κυκλοφοριακού, η εκμετάλλευση της μαρίνας, η φροντίδα των αδέσποτων, οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, η κοινωνική πολιτική.  Πιστεύετε κύριοι της δημοτικής αρχής ότι ο λαός της Πάτρας σας ψήφισε για κυβέρνηση ή νομίζετε ότι μπορείτε να ασκείτε πολιτική ερήμην της αντιπολίτευσης;

Προσγειωθείτε στα καθήκοντά σας και στο μέτρο των δυνατοτήτων που σας έδωσε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Εμείς θα παραμείνουμε ανοικτοί στον πραγματικό διάλογο, στη διατύπωση απόψεων και θέσεων και στην προσπάθεια σύνθεσης.»

Ειδήσεις