Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Υπουργός Ναυτιλίας τίμησε τους ήρωες κελευστές που έσωσαν τη γυναίκα στο λιμάνι της Κυλλήνης

Ο Υπουργός Ναυτιλίας τίμησε τους ήρωες κ...

Παρούσα ήταν στο Υπουργείο και η ίδια η γυναίκα, η Μένη Κουμαριώτη-Γεράκη

Τους δύο Κελευστές που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης στη γειτονική Ηλεία, και την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 2019 έσωσαν μια γυναίκα επιβάτη πλοίου της γραμμής Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλληνίας από βέβαιο θάνατο, όταν λόγω της κακοκαιρίας έσπασε ο κάβος την στιγμή που έδενε το πλοίο κι ένα όχημα που βρέθηκε στη θάλασσα, τίμησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου, το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020.

Οι Κελευστές του Λιμενικού Σώματος είναι οι Θεόδωρος Σκαλτσάς και Παναγιώτης Μουρτζίνης, οι οποίοι και έλαβαν τιμητική διάκριση ενώ παρόντες στην απόδοση της τιμής αυτής ήταν & η γυναίκα που έσωσαν, η Μένη Κουμαριώτη - Γεράκη αλλά και η Λιμενάρχις Κυλλήνης Βασιλική Ασημακοπούλου.

Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “επιτρέψτε μου για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσω δημοσίως τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που νύχτα – μέρα, επί 24ωρου βάσεως, σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι διακινδυνεύουν για να προστατεύσουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας”.

Οι δύο Κελευστές όπως αναφέρει και το ilialive.gr, ήταν σε υπηρεσία το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου 2019 όταν είχε καταπλεύσει υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες το πλοίο Fior di Levante απο την Κεφαλονιά στην Κυλλήνη. Την ώρα που έβγαινε από το πλοίο η κα Κουμαριώτη – Γεράκη με το αυτοκίνητο της, λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο τραντάχτηκε και ενώ το όχημα της βρισκόταν πάνω στον καταπέλτη, άρχισε να γλιστρά προς τη θάλασσα. Τότε με αυτοθυσία οι δύο Κελευστές άρπαξαν στην κυριολεξία μέσα από το αυτοκίνητο τη γυναίκα πριν το όχημα την παρασύρει στα παγωμένα νερά του λιμανιού και την οδηγήσει στο θάνατο.

Η ίδια μια ημέρα μετά σε δηλώσεις της στο ilialive.gr, είχε προτείνει στο Υπουργείο να τιμηθούν για την ανδραγαθία τους οι δύο άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την διάσωσή της. Κάτι που δεν παρέβλεψε ο κ. Πλακιωτάκης που είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τους δύο Κελευστές και την πράξη τους αυτή.

Τέλος όπως γράφτηκε, το Λιμεναρχείο Κυλλήνης με το λιγοστό προσωπικό του στέκεται όρθιο αντιμετωπίζοντας τις αυξημένες ανάγκες στο τρίτο λιμάνι της χώρας σε επιβατική κίνηση. Μέσα στο 2019 αναβαθμίστηκε από Λιμενικό Τμήμα σε Λιμεναρχείο, ωστόσο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσθήκες προσωπικού.

Στην κάτω φωτ. ο Κελευστής Θεόδωρος Σκαλτσάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις