Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κόντρα Εισαγγελίας-αστυνομικών για το Κουκάκι

Κόντρα Εισαγγελίας-αστυνομικών για το Κουκάκι

Τι λέει η Εισαγγελέας

Απάντηση στην αγανάκτηση  αστυνομικών για τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία τονίζει ότι «η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εστάλη από την Αστυνομία».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Εισαγγελίας:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Μηνύσεις ετοιμάζουν οι τραυματίες αστυνομικοί

Η κόντρα ξέσπασε μετά τις χθεσινές πληροφορίες που ήθελαν τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να ετοιμάζουν μηνύσεις σε βάρος των καταληψιών που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο.

Αυτό, καθώς η ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε εναντίον όσων πετούσαν από τσιμεντόλιθους και πέτρες μέχρι οικοσκευές, δεν ανταποκρίνεται στα όσα έζησαν έξω από το κτήριο της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί θα υποβάλουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ενδέχεται να ζητήσουν και προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. παράλληλα με τις έρευνες της εισαγγελίας, προκειμένου να υπάρξει μετατροπή των κατηγοριών πλημμεληματικου χαρακτήρα σε κακουργηματικού. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις