Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλα όσα θα δούμε στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού το Σάββατο

Όλα όσα θα δούμε στην τελετή έναρξης του...

Πλούσιο θέαμα και καινοτομίες υπόσχονται οι υπεύθυνοι του καρναβαλικού οργανισμού

Δεν θα λείπουν τελικά τα πυροτεχνήματα από την τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού 2020 το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου.

Λόγω του ατυχήματος που είχε σημειωθεί το 2014 οι υπεύθυνοι του καρναβαλικού οργανισμού και φέτος διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους, ωστόσο η ρίψη πυροτεχνημάτων ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη φετινή εκδήλωση. Έτσι, αποφασίστηκε να μην πέσουν πυροτεχνήματα από την ταράτσα του Μεγάρου  Λόγου και Τέχνης όπως γινόταν κάθε χρόνο, αλλά από το προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου στην οδό Παντοκράτορος, στην ευθεία με τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Η τελετή έναρξης θα είναι ένα τρίωρο πάρτι με μουσική, κρουστά, τρεις σκηνές, χορευτικά, χωρίς Dj και παρουσιαστή αλλά με Video mapping δια χειρός Ιωάννη Κοψίνη.

 

Οι ομάδες των κρουστών θα ξεκινήσουν από την Τριών Συμμάχων και από τη Γούναρη και θα συναντηθούν στην πλατεία Γεωργίου.

Στην κεντρική σκηνή θα φιλοξενηθεί το συγκρότημα passepartout, σε μια δεύτερη θα γίνουν τα χορευτικά ενώ η τρίτη σκηνή θα είναι  η πασαρέλα οπου θα παρελαύνουν επιλεγμένες στολές από παλιότερα καρναβάλια από το αρχείο του καρναβαλικού εργαστηρίου και του καρναβαλικού κομιτάτου.

Η τελευταία ομάδα κρουστών θα εισέλθει στην πλατεία Γεωργίου μαζί με τον τελάλη και την ομάδα των μελών των πληρωμάτων.

Ο τελάλης, που φέτος θα έιναι γυναίκα (η Μαρία Αγουρίδη), θα ανέβει στη  σκηνή και θα χαιρετίσει το κοινό ενώ θα καλέσει την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τον εκπρόσωπο του πληρώματος 222 Αριστείδη Σταθόπουλο να  κηρύξουν την έναρξη του καρναβαλιού.

Αμέσως μετά θα δούμε το projection mapping στο δημοτικο θέατρο Απόλλων, το οποίο θα ολοκληρωθεί με εικονικές και πραγματικές εκρήξεις από κανόνια με κομφετί, κορδέλες καπνούς κ.α. Ηχητικά το mapping θα συνοδεύεται από μια σύνθεση των Deadeat Escapement και το μουσικό κομμάτι «where lions fountain lies» με αναφορά στα λιοντάρια των σιντριβανιών της πλατείας Γεωργίου.

Θα ακολουθήσει στις 21.35 σύμφωνα με τον προγραμματισμό συναυλία που θα έχει τον χαρακτήρα ενός μεγάλου πάρτι με ντισκο, ροκ, λατιν και καρναβαλικά κομμάτια, κατά τη διάρκεια της οποίας  θα παρουσιαστούν χορογραφίες από τη Βίκυ Αγορά και  τον Luis Mentes, παράσταση από τους saltibagos και ακροβατικά σε  μια φωτισμένη πυραμίδα πέντε μέτρων που θα έχει στηθεί στην πλατεία.

Στην πλατεία θα είναι στημένο και το κεφάλι της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού το οποίο μέσα από εικόνες από το αρχείο του καρναβαλιού θα μεταμορφώνεται συνεχώς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις