Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κουκάκι: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια

Κουκάκι: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα...

Τί αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Στην ανακατάληψη των δύο καταλήψεων στην Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι, προχώρησαν αντιεξουσιαστές. Το γεγονός έγινε γνωστό με ανάρτηση που έκαναν στο indymedia.

Οι δύο καταλήψεις απασχόλησαν την κοινή γνώμη, λόγω και της εμπλοκής του Πατρινού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του. Για την έξωση των καταληψιών είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

«Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας. Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους. Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους. Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση. Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία. Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος», αναφέρουν μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί, οι οποίοι δημοσιοποιήσαν και φωτογραφίες.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  και σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των αντιεξουσιαστών. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν και για συλλήψεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις