Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 16 Ιανουαρίου 2020 έρχεται η "Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ" του Κλιντ Ίστγουντ

Στις 16 Ιανουαρίου 2020 έρχεται η "...

Βασίζεται σε αληθινά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996

Στις 16 Ιανουαρίου 2020 θα κάνει πρεμιέρα σε διανομή της Tanweer, η κοινωνική ταινία Αμερικανικής παραγωγής βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, «Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ – Richard Jewell» που προβάλλεται ήδη στις ΗΠΑ όπου σε σχεδόν 4 εβδομάδες έχει κάνει εισπράξεις 22 εκατ. δολαρίων.

Το σενάριο του Μπίλι Ρέι είναι βασισμένο στο άρθρο της Μαρί Μπρένερ για το Vanity Fair με τίτλο «American Nightmare—The Ballad of Richard Jewell». Η σκηνοθεσία είναι του παλαίμαχου Κλιντ Ίστγουντ, τιμημένου με Όσκαρ για τα «Unforgiven – Οι Ασυγχώρητοι» και «Million Dollar baby».

Στην «Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» που αναμένεται να δούμε και στην Πάτρα, πρωταγωνιστούν οι: Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Σαμ Ρόκγουελ, Κάθι Μπέιτς, Τζον Χαμ και η Ολίβια Γουάιλντ.

Ο Κλιντ Ίστγουντ λοιπόν στα 89 του χρόνια πλέον που πέρυσι τον είδαμε στο επιτυχημένο φιλμ «Το Βαποράκι», εμπνέεται από τη βομβιστική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και επιστρέφει με μία ακόμα αληθινή ιστορία ηρωισμού -και Οσκαρικών προδιαγραφών-, καθώς ξεδιπλώνει τα συνταρακτικά γεγονότα γύρω από τον Ρίτσαρντ Τζούελ, έναν υπάλληλο στον τομέα ασφάλειας που ενώ έσωσε ανθρώπινες ζωές, βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI και του Τύπου και είδε τη ζωή του να διαλύεται για πάντα.

Ο σπουδαίος δημιουργός αφηγείται την τραγική πορεία της διαστρέβλωσης της κοινής γνώμης με πρωταγωνιστή τον Πολ Γουόλτερ Χάουζερ («I, Tonya») στον ομώνυμο ρόλο, μαζί με τους τιμημένους με Όσκαρ Σαμ Ρόκγουελ και Κάθι Μπέιτς καθώς και την Ολίβια Γουάιλντ σε ρόλους κλειδιά. Το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ Μπίλι Ρέι (Captain Phillips) βασισμένος όπως προείπαμε, σε άρθρο του Vanity Fair.

«Βρέθηκε βόμβα. Έχετε τριάντα λεπτά». Ο κόσμος γνώρισε τον Ρίτσαρντ Τζούελ ως τον φύλακα που ανακάλυψε ένα βομβιστικό μηχανισμό και ενημέρωσε άμεσα τις αρχές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996. Χάρη στην ακαριαία δράση του, μετατράπηκε σε ήρωα και έσωσε πολλές ζωές. Μέσα σε λίγες μέρες, όμως, έγινε ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος του FBI και κατηγορήθηκε από τον Τύπο και το κοινό, χωρίς βάσιμες αποδείξεις. Από τότε η ζωή του άλλαξε δραματικά και αμετάκλητα.

Η ταινία βέβαια αντιμετώπισε και κάποια αμφισβήτηση από κύκλους όπως και από συγκεκριμένη εφημερίδα ότι διαστρέβλωσε τα γεγονότα. Πάντως οι κριτικές είναι γενικά καλές με 74% μέσο όρο στο Rotten tomatoes και 69% στο metacritic.

Διάρκεια: 2 ώρες και 12 λεπτά.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture