Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών στον Πατραϊκό και το Ιόνιο σε δίκη στην Πάτρα

Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών στον ...

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Στοιχεία για τον τρόπο που κινούνται τα διεθνή  κυκλώματα διακίνησης μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα αποκαλύπτονται στη δίκη που ξεκίνησε την Τετάρτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας.

Η δίκη αφορά σε υπόθεση διακίνησης 57 μεταναστών με ιστιοπλοϊκό σκάφος που αποκαλύφθηκε από τους λιμενικούς τον Σεπτέμβριο του 2018 στον Πατραϊκό κόλπο.

Στο εδώλιο κάθονται για κακουργήματα 4 νεαροί Ουκρανοί, ένας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου με το λεωφορείο του οποίου διακινήθηκαν οι μετανάστες, ένας ιδιώτης που φέρεται να είναι οδηγός του οχήματος προπομπού κι ένα ακόμη άτομο που εμφανίζεται μπλεγμένο εν αγνοία του επειδή έγινε παράνομη χρήση του αυτοκινήτου του.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων και την απολογία των κατηγορουμένων υπάρχουν σαφή στοιχεία συνεργασίας ουκρανικών και αραβικών κυκλωμάτων διακίνησης  μεταναστών με ιστιοπλοϊκά σκάφη στον Πατραϊκό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος.

Τη διακίνηση οργανώνουν άτομα από Αραβικές χώρες ενώ οι Ουκρανοί χρησιμοποιούνται ως χειριστές σκαφών αναψυχής που ξεκινούν από τη χώρα τους και ερχόμενοι στην Ελλάδα αναλαμβάνουν να μεταφέρουν δεκάδες μετανάστες στοιβάζοντάς τους σε μικρά ιστιοπλοϊκά.

*στοιχεία εφημερίδα Πελοπόννησος 

Το χρονικό

Στις 21 Σεπτμβρίου 2018 ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ουκρανίας, μέσα στο οποίο επέβαιναν 60 πρόσφυγες, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου, «Παλιοβούνας».

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο εντοπισμός του σκάφους έγινε έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού, του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και του γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου.

Στην συνέχεια, το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, ηλικίας 38, 32 και 24 ετών, οι οποίοι φέρονται ως διακινητές υπόλοιπων ατόμων. Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται, σύμφωνα με το Λιμενικό, για εμπλοκή σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις