Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα χάλια του έχει και πάλι το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τα χάλια του έχει και πάλι το εμβληματικ...

Την μεγάλη ευθύνη έχει ο Δήμος Πατρέων που δεν φροντίζει συστηματικά και με συνέπεια για την περιφρούρηση του

Τα χάλια του στην κυριολεξία έχει το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το εμβληματικό αυτό κτίριο της πόλης της Πάτρας, το αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα του Τσίλερ που στέκει αγέρωχο στην καρδιά της πόλης τόσα χρόνια τώρα, σχεδόν 150!

Εξαίρεση αποτελούν ένα διαφημιστικό μπάνερ που αναγράφει πως το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας γιορτάζει τα 30 του χρόνια και το μπάνερ της παράστασης "Άνθρωποι και Ποντίκια", τα οποία έχουν τοποθετηθεί στα δύο πλαινά σημεία της πρόσοψης του κτιρίου, καθώς και οι γυάλινες προθήκες στην είσοδο του με τις αφίσες των νέων παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ που υποδηλώνουν πως το ιστορικό κτίριο χρησιμοποιείται και αποτελεί «κυψέλη» θεατρικής δημιουργίας του σήμερα. Πέραν τούτου και παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις και ανακαινίσεις στο θέατρο, η κατάσταση που επικρατεί είναι επιεικώς απαράδεκτη. Συνθήματα γραμμένα στους τοίχους, σπασμένα ξύλα στις πόρτες και μέσα να φαίνονται οι πέτρινοι τοίχοι, παρατημένα μπουκάλια και σκουπίδια, σπασμένες κολόνες φωτισμού,  "φαγωμένοι" τοίχοι, κ.α. συνθέτουν την κατάσταση, κι όλα αυτά στο Δημοτικό Θέατρο που είναι γνωστό στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό και τη στιγμή που στο χώρο του πηγαίνουν θεατρόφιλοι για να δουν τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ και μαθητές σχολείων που σίγουρα δεν θα παίρνουν μαζί τους και τις καλύτερες των εντυπώσεων τουλάχιστον από την κατάσταση εξωτερικά του κτιρίου.

Είναι πραγματικά κρίμα και το ερώτημα είναι γιατί ο Δήμος Πατρέων και δη ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης δεν φροντίζει με κάποιον τρόπο την περιφρούρηση του κτιρίου, ίσως με την τοποθέτηση προσωπικού φύλαξης. Ήδη όπως μάθαμε και ενώ στήνεται το πατάρι έμπροσθεν του θεάτρου για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, θα χρησιμοποιηθεί και η εξωτερική επιφάνεια του θεάτρου όπου θα γίνει χρήση της 3d τεχνολογίας. Θα είναι λοιπόν απογοητευτικό και υποκριτικό να χρησιμοποιηθεί το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ενώ στην πραγματική του εικόνα και κατάσταση δείχνει σαν να έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του. Η όλη εικόνα δυστυχώς αποτελεί απόδειξη της πολιτισμικής μας κουλτούρας και ταυτότητας και εφόσον μεταχειριζόμαστε έτσι ιστορικά μνημεία είναι σαν να μην τα σεβόμαστε!

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου και τραβήχτηκαν την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 για το thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις