Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η αλήθεια πίσω από τη φωτογραφία με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

φωτο από fb Anthony Hearsey - Creative Imaging

φωτο από fb Anthony Hearsey - Creative Imaging

Έγινε viral

Έκανε τον γύρο του facebook ως δορυφορική φωτογραφία της  NASA που απεικονίζει τις φωτιές στην Αυστραλία όμως δεν είναι έτσι. 

O χάρτης που έγινε viral είναι στην πραγματικότητα μια 3D απεικόνιση των πυρκαγιών στην Αυστραλία, ένα γράφημα δηλαδή και όχι μια φωτογραφία από δορυφόρο.


Δημιουργός του φαίνεται να είναι ο Anthony Hearsey (όπως παραδέχεται ο ίδιος) από το Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία, ο οποίος σε ένα ποστ του στο Facebook εξηγεί τι ακριβώς βλέπουμε και τι έχουμε παρεξηγήσει. Μάλιστα απολογείται πως δεν περίμενε το γράφημα να γίνει viral.

 

To γράφημα σχεδιάστηκε συγκεντρώνοντας δορυφορικά δεδομένα της NASA από τις πυρκαγιές και τις εστίες φωτιάς σε διάστημα ενός μήνα, μεταξύ 05/12/19 και 05/01/20 και αυτές είναι όλες οι περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, μικρές και μεγάλες.


Επίσης σημειώνει ότι δεν εξακολουθούν να καίγονται όλες αυτές οι περιοχές και πως το έντονο χρώμα είναι υπερβολικό λόγω του rendering. Mάλιστα παραθέτει και τον αρχικό χάρτη ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση και οδηγό για το γράφημα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις