Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Σήμερα τα Φώτα» - H Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα γιορτάζουν τα Θεοφάνεια - ΦΩΤΟ

«Σήμερα τα Φώτα» - H Πάτρα και η Δυτική ...

Στο Αίγιο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Τα Θεοφάνεια γιορτάζουν σήμερα και η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα όπου θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων. Από τις 6.30 ξεκίνησε στον Μητροπολιτκό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών ο Όρθρος και ακολούθησε η Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Ἁγιασμός. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Ακολουθεί η Λιτανεία και κατάδυση του  Σταυρού στο λιμάνι της Πάτρας στις 11 το πρωί. 

ΦΩΤΟ από την Ευαγγελίστρια Πατρών και το λιμάνι. Ήδη αρκετοί παρά το κρύο ετοιμάζονται να βουτήξουν.

 

Πάτρα

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανίων.

Συγκεκριμένα:

*Στις 10 το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, θα παραστούν στον Μεγάλο Αγιασμό, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην Ιερή Πομπή από το Ναό προς το Μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.

*Στις 10.30 το πρωί θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα στη Δεξαμενή, για τον αγιασμό των υδάτων, στην οποία θα παραστούν οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Μιχάλης Αναστασίου.

*Στις 10.45 το πρωί, θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία Βραχνεΐκων, στην οποία θα παραστεί η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου και η δημοτική σύμβουλος, Ειρήνη Γκέστα.

*Στις 12.30 το μεσημέρι στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ, καθώς και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας αμέσως μετά, θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα θα εορταστούν τα Άγια Θεοφάνεια στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης θα παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην πόλη του Αιγίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος θα παραβρεθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Δεξαμενή Πατρών, ενώ οι Αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Όλα από την Αρχή», θα συμμετέχουν σε αντίστοιχες τελετές στις τρεις Περιφερειακές  Ενότητες, ως εξής:

ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά θα παραβρεθεί στον καθαγιασμό των Υδάτων στον Αστακό του Δήμου Ξηρομέρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Λάμπρος Δημητρογιάννης στο Αγρίνιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης στο Μεσολόγγι όπου επίσης θα παραστεί και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αμαλία Βούλγαρη, ο Βοηθός Περιφερειάρχη, Μιχάλης Γούδας στη Ναύπακτο, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αγγελική Χαλιμούδρα στην Αμφιλοχία και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Κοντογιάννης στη Βόνιτσα.

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

 

Ο Αντιπεριφερρειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, θα παραβρεθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος στην Κάτω Αχαΐα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαίμης στην Αγυιά Πατρών και ο Βοηθός Περιφερειάρχη, Ανδρέας Φίλιας στα Βραχνέικα.

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος θα παραβρεθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Παλούκι Αμαλιάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος στο Κατάκολο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτσμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης στη Ζαχάρω και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Νικολακόπουλος στον Πύργο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις