Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H Iωάννα Κανελλοπούλου και το δικό της SUCCESS STORY στο γιορτινό Best

H Iωάννα Κανελλοπούλου και το δικό της S...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ελευθερία Μακρυγένη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νίκος Ψαθογιαννάκης

Θυμάται την πρώτη της δουλειά στο Patra Tv αμέσως μετά το πανεπιστήμιο, τις συνεργασίες με τον Θέμο Αναστασιάδη και την Βίκυ Χατζηβασιλείου και μας συστήνει την νέα της ζωή, που εκτός από τα δύο παιδιά της, περιλαμβάνει και ένα success story. Τον ελαιώνα της στην Ακράτα και το πρόγραμμα υιοθεσίας ελιάς που έχει δημιουργήσει. Η Ιωάννα Κανελλοπούλου είναι πολλά παραπάνω από το προφανές. Μία «δική μας» σύγχρονη εμφανισιακά εκδοχή της Έλενας Ναθαναήλ.

 

«Όταν έγινα μαμά αποσύρθηκα από τον χώρο της τηλεόρασης. Ήταν μια απόφαση συνειδητή η οποία προήλθε από την εσωτερική μου επι- θυμία να μη χάσω ούτε στιγμή από το μεγάλωμα των παιδιών. Όταν όμως ήρθε η ώρα να πάνε και τα δύο παιδιά σχολείο και το σπίτι τα πρωινά ήταν άδειο, ένιωσα ότι είχε έρθει η ώρα να επανέλθω στην ενεργό δράση. Πήρα λοιπόν τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθώ με το ελαιόλαδο, να επιστρέψω στις ρίζες μου, να αναλάβω και να αναβιώσω τους ελαιώνες που άφησαν κληρονομιά στις επόμενες γενιές οι παππούδες μου. Δεν ήθελα όμως να πουλάω απλά το λάδι, ήθελα κατά κάποιον τρόπο να μοιραστώ την κληρονομιά αυτή και τον πλούτο του τόπου μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Κάπως έτσι γεννήθηκε το My Precious Olive Tree».

 

Μίλησέ μας για το Μy Precious Olive Tree. Πόσα χρόνια ασχολείσαι με αυτό. Ποια είναι η διαδικασία για να φτάσει στον παραλήπτη και εσύ σε ποια στάδια και με ποιο τρόπο εμπλέκεται σε αυτό;

«To My Precious Olive Tree είναι ένα πρόγραμμα υιοθεσίας ελιάς. Δί νουμε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε άνθρωπο στον πλανήτη γη να υιοθετήσει μια ελιά από τον ελαιώνα μας στην Ακράτα πληρώνοντας μια ετήσια συνδρομή κι εμείς εγγυόμαστε να στείλουμε στην πόρτα του σπιτιού του το λάδι που παράγει η ελιά του. Ένα ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, βραβευμένο στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς.

Ξεκίνησα ασχολούμαι δειλά δειλά πριν από 4 χρόνια, προσπαθώντας αρχικά να διαβάσω και να μάθω για την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου. Στη συνέχεια άρχισα να στήνω το project από το μηδέν. Και καθώς δούλευα μόνο τις ώρες που τα παιδιά έλειπαν στο σχολείο, η ολοκλήρωση του project πήρε πολύ καιρό. Εξάλλου δεν είναι εύκολο ένας άνθρωπος μόνο να πρέπει να διαχειριστεί όλα τα κομμάτια του project, από τον ελαιώνα μέχρι το μαρκετινγκ, τις συσκευασίες, το site».

 

Ποιες ήταν οι δυσκολίες στην αρχή και ποιοι οι στόχοι μιας και έχεις πετάσει τα σύνορα της χώρας. Δώσε μας την ανθρωπογεωγραφία των πελατών

«Οι δυσκολίες είναι πολλές όταν είσαι νέος σε έναν χώρο στον οποίο δεν έχεις καμία εμπειρία. Είναι σημαντικό να δημιουργείς μια ομάδα που να εμπιστεύεσαι, ώστε ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο στα κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες ή δεύτερες σκέψεις.

Και χρειάζεται υπομονή και σωστή κρίση, είναι απαραίτητες οι δοκιμές κι ας γίνονται και λάθη, μόνο έτσι μπορεί κανείς να προοδεύσει. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που όλοι θα έχουμε ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για το καλό ελαιόλαδο, την αγάπη για τη φύση, τον υγιεινό τρόπο ζωής, το ποιοτικό φαγητό.

Τα μέλη του My Precious Olive Tree είναι από διάφορα σημεία της Ευρώπης και της Αμερικής. Το πιο εντυπωσιακό μέρος από όπου έχουν υιοθετήσει ελιά από τον ελαιώνα μας είναι το Γκουάμ, ένα νησάκι στον Ειρηνικό Ωκεανό!»

 

Τι θυμάσαι από το Patra Tv; Τι έμαθες από το πέρασμά στου από εκεί που ήταν και η πρώτη σου δουλειά;

«Το Patra Tv ήταν η πρώτη μου δουλειά ως δημοσιογράφου, αμέσως μετά το πανεπιστήμιο. Ήταν μια θαυμάσια χρονιά, μια πολύτιμη εμπειρία. Για μένα ήταν σχολείο, έμαθα πως λειτουργεί η τηλεόραση και όλο αυτό έγινε χωρίς κανένα άγχος, χάρη στους ανθρώπους που δουλεύαμε μαζί.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσω την καριέρα μου στην τηλεόραση γιατί δούλεψα με ανθρώπους που ήταν επαγγελματίες και έμαθα πολλά, χωρίς όμως να υπάρχει η πίεση που υπάρχει στα κανάλια εθνικής εμβέλειας».

Τι θυμάσαι από την Πάτρα; Έχεις διατηρήσει επαφές με ανθρώπους εδώ;

 «Στην Πάτρα πέρασα αξέχαστα! Την αγαπώ αυτή την πόλη και τους ανθρώπους της. Το κανάλι, το φαγητό, τα ξενύχτια, το καρναβάλι,ακόμα και γήπεδο πήγαινα και παρακολουθούσα τους αγώνες των ομάδων του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. Έχω διατηρήσει επαφές με κάποιους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύαμε παρέα. Θυμάμαι όμως με πολλή αγάπη ακόμα και αυτούς που δεν έχουμε επικοινωνία».

 

«Πάμε πακέτο». Ήσουν η τηλεοπτική ταχυδρόμος, τι κρατάς;

«Ήταν μια πολύ όμορφη συνεργασία και με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου και με όλη την ομάδα της εκπομπής. Θυμάμαι τα ατελείωτα χιλιόμετρα που είχα κάνει τα χρόνια που δούλευα εκεί ως ταχυδρόμος και την επαφή μου με όλους αυτούς τους ανθρώπους που είχαν πακέτο από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».

Από το ΟΛΑ του Θέμου Αναστασιάδη ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή; 

«Στον Θέμο δούλεψα αρκετά χρόνια. Τον έζησα στις ανέμελες εποχές, πριν ανοίξει η εφημερίδα, μόνο καλά πράγματα έχω να θυμάμαι από εκείνον. Γλυκός, με μεγάλο και ειλικρινές ενδιαφέρον για όλους μας, πλακατζής, ευφυής, δοτικός. Την εποχή που δούλευα στον Θέμο το ΟΛΑ ήταν η εκπομπή για την οποία μιλούσε όλος ο κόσμος και ήμουν πολύ περήφανη που ήμουν μέλος αυτής της δημοσιο- γραφικής ομάδας».

 

Η πιο καλή και η πιο δύσκολη στιγμή στην τηλεοπτική σου διαδρομή... 

«Σε όλες τις δουλειές υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξεχωρίζω κάποια καλή ή δύσκολη στιγμή, θα έβαζα όμως με σιγουριά θετικό πρόσημο στην διαδρομή μου στην τηλεόραση. Μεγάλη εμπειρία!».

Σου λείπει η τηλεόραση;

«Δεν μου λείπει, όχι. Εξάλλου έχουν περάσει πλέον πάρα πολ- λά χρόνια, μου φαίνεται τόσο μακριά όλο αυτό… Είμαι πολύ

χαρούμενη με την ενασχόληση μου με το ελαιόλαδο, είναι κάτι που με γεμίζει και με κάνει να αι σθάνομαι δημιουργική».

Eίσαι μια πάρα πολύ όμορφη γυναίκα. Δέχτηκες ποτέ παρενόχληση στον χώρο της τηλεόρασης;

 «Δεν μου έτυχε ποτέ, νομίζω όμως ότι δεν άφησα και ποτέ κα-νένα περιθώριο να συμβεί κάτι τέτοιο».

 Τι απολαμβάνεις, τι σε αγχώνει;Τι αγαπάς;

«Αγαπώ τη ζωή! Αρνούμαι να παραιτηθώ, αρνούμαι να μιζε- ριάσω, αρνούμαι να μεγαλώσω!»

Τι σε ενοχλεί;

«Πολλά είναι αυτά που με ενοχλούν, αλλά δεν στέκομαι εκεί. Κάνω ό,τι μπορώ για να τα αλλάξω. Μικρές κινήσεις από τον καθένα μας μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές».

Tι φοβάσαι;

«Δεν θέλω ούτε να το αναφέρω!»

Tι ελπίζεις;

«‘Οτι θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας!»

Πoια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

«Έχω ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Να γίνει το My Precious Olive Tree γνωστό παγκοσμίως! Ευχηθείτε μου καλή τύχη!»

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΙΩΑΝΝΑ!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight