Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ολοκληρώνοται την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Ολοκληρώνοται την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου οι...

"Χριστούγεννα είναι"

Η ενότητα των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα είναι…» που Διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων πλησιάζει στην ολοκλήρωσή  της με ιδιαίτερα «θερμή» την ανταπόκριση κόσμου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ηυ οποία συνεχίζει:

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, με «αφετηρία» την πλατεία Γεωργίου, ξεκίνησε ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι, από την ανατολή ως τη δύση, μέσα από το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Orient Express».

Οι ράγες της θρυλικής «αμαξοστοιχίας» οδήγησαν  τους   θεατές σε μια μελωδική διαδρομή, που διέσχιζε νοερά την Κωνσταντινούπολη, την Βιέννη, την Βουδαπέστη και το Παρίσι, προσφέροντας τους μια μοναδική «μουσικοταξιδευτική» εμπειρία.

Οδηγός ήταν ο δεξιοτέχνης σολίστας Κυριάκος Γκουβέντας μαζί με την ομάδα βιολιστών «Της Στέγης του Κόσμου», οι οποίοι έγιναν ξεναγοί σε ένα μουσικό οδοιπορικό, επηρεασμένο από τις μουσικές και τα τραγούδια της φημισμένης αυτής διαδρομής. Οι πατρινοί και οι επισκέπτες της Πάτρας, που γέμισαν την πλατεία, «επιβιβάστηκαν» σε ένα δρομολόγιο, στο οποίο τα «βαγόνια» πλημμύρισαν από μουσικές του κόσμου που είχαν για «ατμομηχανή» την ακωδικοποίητη μαγεία της Ανατολής και τον ανεκτίμητο ήχο των βιολιών. Ένα μουσικό οδοιπορικό, με ανατολίτικες μελωδίες και τραγούδια της Πόλης, Βιεννέζικα βαλς, Αργεντινικα τάνγκο, Ισπανικά πάσο ντομπλε, Γαλλικά τραγούδια της Εντίθ Πιαφ, Σουίνγκ, Πόλκες, Ουγγαρέζικους χορούς και τσάρδας, σε μια παριζιάνικη ατμόσφαιρα της εποχής του μεσοπολέμου, από το καφέ αμάν ως το καφέ σανταν.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Χορευτικό Τμήμα  Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, το οποίο πρόσφερε ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα.

Την ατμόσφαιρα «διατήρησε θερμή» την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, το Jazz σχήμα της μπάντας, όπου παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, στελεχών της Δημοτικής αρχής αλλά και αρκετών συμπολιτών, γέμισε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, από 12:00 έως 13:00 το μεσημέρι την Πλατεία Γεωργίου.

Στις 6.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην πλατεία Γεωργίου, ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Καλπουζάνης, διασκέδασε μικρούς και μεγάλους με την παράσταση θεάτρου σκιών , «Τα Καλικαντζάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια», όπου ο λαϊκός ήρωας, ο καραγκιόζης, κατάφερε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες να χαρίσει την ζεστασιά και φυσικά το άφθονο γέλιο σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων, «κλείνει» αύριο Τρίτη 31 Δεκεμβρίου - Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου με κάλαντα από το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος» (Associazione Culturale - Il Faro) και τον Σύλλογο Ζακυνθινών Πάτρας «Διονύσιος Σολωμός».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture