Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Δείτε τις 10 καλύτερες ταινίες του 2019 σύμφωνα με το Αμερικάνικο People

Δείτε τις 10 καλύτερες ταινίες του 2019 ...

Θρίαμβος για το "Κάποτε...στο Χόλιγουντ" και τις "Μικρές Κυρίες"

Ήταν η σειρά του Αμερικανικού περιοδικού People να ψηφίσει τις 10 καλύτερες ταινίες του 2019 που σε λίγο μας αποχαιρετά και στην 1η θέση όπως είδαμε ο Tom Gliatto, κινηματογραφικός κριτικός του εβδομαδιαίου περιοδικού επέλεξε το «Once Upon a Time … in Hollywood – Κάποτε… στο Χόλιγουντ» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Quentin Tarantino. Όπως αναφέρει το άρθρο που φιγουράρει στο καινούριο, Χριστουγεννιάτικο τεύχος του περιοδικού People, είναι η καλύτερη ταινία του Ταραντίνο από τα δύο Kill Bill της περιόδου (2003-04). Να θυμίσουμε πως στην ταινία αυτή παίζουν οι Leonardo DiCaprio και Brad Pitt καθώς και η εκθαμβωτική Μάργκοτ Ρόμπι ως η ηθοποιός Σάρον Τέιτ που δολοφονήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1969, από ακόλουθους του Charles Manson.

Στη 2η θέση το People τοποθετεί το «Little Women – Μικρές Κυρίες» της Greta Gerwig, η οποία διασκευάζει έξοχα τη νουβέλα της Louisa May Alcott με σύνεση, ευαισθησία και πνεύμα κοντά στην εποχή μας. Το φιλμ περιλαμβάνει κι ένα από τα πιο πλούσια καστ ηθοποιών του 2019: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Laura Dern, Τιμοτέ Σαλαμέ και την Meryl Streep.

Στην 3η θέση το θρίλερ - έκπληξη «Us – Εμείς» του Τζόρνταν Πιλ με την απίστευτη ερμηνεία της Lupita Nyong’o και στην 4η θέση το «Ford v Ferrari» με τους Christian Bale και Matt Damon να κάνουν ομάδα και να θριαμβεύουν στο περίφημο ράλι αγωνιστικών αυτοκινήτων Le Mans. Την πρώτη 5άδα ολοκληρώνει η ταινία μυστηρίου – έκπληξη της χρονιάς «Knives Out – Στα Μαχαίρια» σε σκηνοθεσία Ριάν Τζόνσον μ’ ένα σούπερ καστ και τον γόη Daniel Craig να προσπαθεί ως άλλος Ηρακλής Πουαρό αλλά πολύ πιο σύγχρονος και cool να διαλευκάνει την υπόθεση δολοφονίας ενός 85χρονου μεγιστάνα, σε ένα στόρι που αποτείνει φόρο τιμής στην Agatha Christie. Εκκεντρικό και απίθανα διασκεδαστικό, σύμφωνα με το People.

Τέλος οι υπόλοιπες 5 θέσεις των καλύτερων φιλμ του 2019 έχουν ως εξής:

6. Judy με την Renée Zellwegger να δίνει την comeback ερμηνεία της χρονιάς ως Judy Garland, σε μία προβληματική περίοδο της ζωής της θρυλικής αυτής καλλιτέχνιδας του Hollywood, λίγους μήνες προτού πεθάνει το 1969. Είδαμε το φιλμ στο Πάνθεον και μας συγκίνησε.

7. Το φιλμ «1917» του Sam Mendes με φόντο μία αληθινή ιστορία διάσωσης 1600 Βρετανών στρατιωτών στην περιοχή της Φλάνδρας. Από 9 Ιανουαρίου 2020 η ταινία θα προβάλλεται στη χώρα μας.

8. Toy Story 4 – Είκοσι χρόνια σχεδόν από το 1ο φιλμ, ο Woody και η παρέα του συνεχίζουν να εκπλήσσουν και να συγκινούν μικρούς και μεγάλους. Δικαίως η ταινία σε σκηνοθεσία Τζος Κούλει έφτασε σε εισπράξεις το 1 δις, 73 εκατ. δολάρια παγκοσμίως!

9. The Irishman – Ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε, ένα αριστούργημα διάρκειας τριών  ωρών και είκοσι λεπτών.

10. Parasite – Παράσιτα. Το χιτ – έκπληξη από την Κορέα, σε σκηνοθεσία Bong Joon-ho, ένα ευφυές θρίλερ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας που έχει γίνει σουξέ και στη Βόρειο Αμερική (κοντά 22 εκατ. δολάρια εισπράξεις συν άλλα 105 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο). Στην Πάτρα το είδαμε στο Πάνθεον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture