Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δολοφονία Ζακ: Δημοσιογράφος καταγγέλλει πως γρονθοκοπήθηκε από τον κατηγορούμενο

Δολοφονία Ζακ: Δημοσιογράφος καταγγέλλει...

Τι αναφέρει η δημοσιογράφος

Ο μεσίτης που μαζί με τον κοσμηματοπώλη κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο πριν από 15 μήνες, καταγγέλλεται πως γρονθοκόπησε δημοσιογράφο. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο μεσίτης Θ.Χ., που κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο, αναγνωρίστηκε από τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Φράγκου ως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος της το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου στην οδό Γλάδστωνος, ακριβώς στο σημείο όπου πριν από δεκαπέντε μήνες ο ακτιβιστής έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα του ίδιου και του κοσμηματοπώλη.

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» ταυτοποίησε στο πρόσωπό του εκείνον που της έριξε γροθιά στο σαγόνι, κατέθεσε μήνυση εναντίον του και η υπόθεση ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, δηλαδή την υπηρεσία στην οποία έχει ανατεθεί η υπόθεση του Ζακ, προκειμένου να συσχετιστούν οι δικογραφίες.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Δευτέρα και η δημοσιογράφος περιγράφει στην «Εφ.Συν.» τι συνέβη: «Στις 18.15 περνούσα από την οδό Γλάδστωνος, όπου είδα τη ζωγραφιά-στένσιλ που δημιουργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου από ακτιβιστές και ακτιβίστριες στη μνήμη του Ζακ/Ζάκι να είναι καλυμμένη με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με τον δικέφαλο αετό που έγραφαν ‘‘Δικαιοσύνη για όλους’’, προφανώς χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για απονομή δικαιοσύνης στον θάνατο του Ζακ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρχισα να αφαιρώ τα αυτοκόλλητα και τη στιγμή που ξεκολλούσα το τρίτο, κάποιος με τράβηξε φωνάζοντάς μου ότι αυτό που κάνω είναι φασιστικό...».

Η Αφροδίτη Φράγκου αντέδρασε και μέσα σε δευτερόλεπτα δέχτηκε γροθιά στο σαγόνι από τον δράστη, ο οποίος με θράσος τής έλεγε «φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει;» και με εκφοβιστικό ύφος τη ρωτούσε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Μόνο όταν η δημοσιογράφος τού δήλωσε την ιδιότητά της, εκείνος κατέφυγε σε στοά παρακείμενου κτιρίου.

Τον αναγνώρισε

Χθες η Αφροδίτη Φράγκου κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου της επιδείχθησαν φωτογραφίες του προσώπου που είχε κατονομάσει και αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον μεσίτη, ενώ οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες που τραβήχτηκαν αμέσως μετά την επίθεση και οι οποίες ταυτοποιούν τον δράστη με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Ζακ.

Αλλά και ο ίδιος ο δράστης πριν και μετά την επίθεση στη δημοσιογράφο φρόντισε με αναρτήσεις του στο twitter να αναλάβει ουσιαστικά την ευθύνη για τον βανδαλισμό της μορφής του Ζακ.

Οι αναρτήσεις έγιναν από τον χρήστη Snake (@zmOMI_), που είναι ο λογαριασμός με τον οποίο ο μεσίτης εμφανίστηκε «μεταμφιεσμένος» στο διαδίκτυο μετά τη δολοφονία του Ζακ, όταν απενεργοποίησε τον λογαριασμό που διατηρούσε με το όνομα του μεσιτικού γραφείου του.

Σε αυτόν τον λογαριασμό πριν από την επίθεση στη δημοσιογράφο ανάρτησε φωτογραφία από την καλυμμένη με αυτοκόλλητα ζωγραφιά του Ζακ και μετά την επίθεση δημοσίευσε το ίδιο αυτοκόλλητο σημειώνοντας «το σύνθημά μου είναι ένα: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Δυόμισι ώρες αργότερα και ενώ η είδηση της επίθεσης στην Αφροδίτη Φράγκου γνωστοποιήθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ και η ίδια βρισκόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ για την παροχή πρώτων βοηθειών, ο μεσίτης επανήλθε δημοσιεύοντας φωτογραφία της δημοσιογράφου και σχολιάζοντας: «Αυτό το φασιστακι που φαντασιώνεται πως το δέρνουν για να το παιξει ‘‘αναρχομπουμπουλινα’’ είναι εναντίον τής ‘‘ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ’’ και υπέρ τής ΑΔΙΚΙΑΣ για τους ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ που έχει στο φτωχό μυαλό της».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις