Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Αγιά Σοφιά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

SPOTLIGHT

/

Πάολα: Δεν είμαι τσιγγάνα, εγώ έφτιαξα την ιστοριούλα κι "έφαγαν" το παραμύθι

Πάολα: Δεν είμαι τσιγγάνα, εγώ έφτιαξα τ...

Αποκάλυψε πώς αντέδρασαν οι γονείς της

Η  λαϊκή τραγουδίστρια Πάολα, μίλησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» για τη ζωή της, το τραγούδι από τα εφηβικά της χρόνια, το παιδί στα 18 και τον ρατσισμό.

Όταν κάποια στιγμή, ο Νίκος Χατζηνικολάου την ρώτησε γιατί είχε υποστηρίξει πως είναι τσιγγάνα, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει η Πάολα απάντησε: «Δεν είναι αλήθεια. Εγώ το είπα, εγώ το δημιούργησα. Είμαι κατά του ρατσισμού. Όλοι λέμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές αλλά εγώ έχω δει ότι οι περισσότεροι είμαστε ρατσιστές. Είναι ντροπή. Είναι αίσχος. Είναι φίλοι μου, τους έχω ζήσει»

«Η μαμά όταν το άκουσε έγινε "πόλεμος" στο σπίτι. Δεν ήθελε να αλλάξω "ταυτότητα". Ο μπαμπάς μου επειδή είναι σαν κι εμένα δέχτηκε αυτή την ιστοριούλα εγώ την έπλασα από την δική μου ψυχή, ήταν η ανάγκη μου αυτή. Ήξερα την δική μου διαδρομή, ήξερα ότι θα έλαμπε. Πέτυχα τον στόχο μου. Ό,τι πονάει, οι τσιγγάνοι το αγαπούν. Όταν έμπαιναν μέσα ένιωθα πάρα πολύ όμορφα, είχαν φάει το παραμύθι μου. Ήμουν κατάμαυρη, ντυνόμουν ανάλογα, φερόμουν ανάλογα. Όταν είδα μετά από τέσσερις ημέρες σε μεσημεριανή εκπομπή κουίζ "Ποια τραγουδίστρια είναι τσιγγάνα;", λέω έγινε κουίζ αυτό το θέμα; Έχω πετύχει. Έγινε αυτό που ήθελα. Όταν γύρισα βέβαια στο σπίτι μου, είχα σοβαρό πρόβλημα και αυτός που μπορούσα να στηριχτώ ήταν ο μπαμπάς μου».

Με το τραγούδι ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά στην ηλικία των 16 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, έμεινε έγκυος στην κόρη της και όταν το ανακοίνωσε στη μητέρα της, πληγώθηκε από την αντίδρασή της. «Λέω στη μαμά μου πως συμβαίνει "αυτό", ήμουν παρέα με τον άνθρωπό μου. Θα έπρεπε να έχει κρύψει αυτό που αισθανόταν. Μας κοίταξε και δεν χάρηκε. Είπε "Δεν το χωράει το μυαλό μου. Είναι πλάκα; Δεν μπορώ να σκεφτώ πως το παιδί θα κάνει παιδί"».

«Φυσικά όταν γεννήθηκε η Κορίνα μου ήταν η πιο ευτυχισμένη γιαγιά του κόσμου. Η μαμά η δική μου ήταν και η μαμά της κόρης μου. Η κόρη μου ήταν η αδελφή μου. Είχα την ασφάλεια της μαμάς μου, ήμουν άνετη και να προχωρήσω στη δουλειά μου και να νιώθω πως μεγαλώνει το παιδί μου όπως πρέπει».

Μιλώντας για τον Παντελή Παντελίδη είπε: «Αυτό το πλάσμα είχε κάτι μοναδικό, ήταν σαν να μην έχει καταλάβει τι του συνέβη. Τι ήταν αυτό το δώρο που είχε από το Θεό. Πραγματικά έγραφε και την επόμενη ημέρα, όλη η Ελλάδα τραγουδούσε τα τραγούδια του. Ήταν σαν να μην καταλάβαινε τι συνέβαινε και αυτό ήταν το φυσιολογικό για αυτόν να κάνει, ήταν τόσο απλό για αυτόν. Εγώ είχα μια άψογη συνεργασία και πάντα με ανθρώπους ελεύθερους όπως τον Παντελή τα πηγαίνω καλά. Ταιριάζω πολύ, αγαπιόμαστε όταν δουλεύουμε. Θέλω να πω στην οικογένεια του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εδώ κοντά τους αυτό το πλάσμα. Ίσως το αισθάνομαι από δική μου ανάγκη γιατί αισθάνομαι και τον μπαμπά μου. Είναι μοναδικός. Δεν μου είναι εύκολο».

 

Για την γνωριμία με τον Μίκη Θεοδωράκη

«Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε πολλές συζητήσεις με τον Γιώργο Λιάνη που εγώ δεν ήξερα [...[ Από ό,τι μου είπε ο Γιώργος Λιάνης, ο Μίκης Θεοδωράκης με την κόρη του, τη Μαργαρίτα έβαζαν κάποια βιντεάκια και με έβλεπαν. Έτσι κάποια στιγμή με προσκάλεσαν στο σπίτι τους. Μεγάλη μου η χαρά όταν τον συνάντησα από κοντά. Δεν ήξερα τι να νιώσω, τι να αισθανθώ εκείνη την ώρα. Έβλεπα ένα θηρίο μπροστά μου. Δεν ήξερα τι να πω... Είπα μόνο "γεια σας" και για να μου πάρει λίγο ο ίδιος την αμηχανία, μιλούσε και σιγανά. Μου είπε για τα τατουάζ μου».

Spotlight