Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

H ταινία από την Πολωνία που πάει για Όσκαρ, "Corpus Christi" έρχεται τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

H ταινία από την Πολωνία που πάει για Όσ...

Σε διανομή της Filmcenter Trianon

Το φιλμ «Corpus Christi» που είναι μέσα στις δέκα ταινίες που θα προχωρήσουν στον επόμενο γύρο ψηφοφορίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας (Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας) ετοιμάζεται να βγει τον Ιανουάριο του 2020 στις Ελληνικές αίθουσες. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή για την κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας έγινε ανάμεσα από έναν πρωτοφανή αριθμό 91 συνολικά ταινιών.

Το συγκεκριμένο φιλμ που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε διανομή Filmcenter Trianon, κυριάρχησε, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ, στο Πολωνικό Box Οffice με περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια εισιτήρια, και αποτελεί διεθνώς μεγάλο φεστιβαλικό χιτ με επίσημη συμμετοχή στη Βενετία Giornate degli Autori όπου κέρδισε το βραβείο Europa Cinemas Label Award, στο Toronto Film Festival και στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Busan, Chicago και Hamburg.

Η μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Πολωνία έδωσε ώθηση στην ταινία που απολαμβάνει τη συνολική διεθνή αναγνώριση. Μέχρι στιγμής το «Corpus Christi» υπολογίζεται πως θα προβληθεί σε πάνω από 45 χώρες. Έλαβε 10 βραβεία στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πολωνίας, Gdynia, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, το Βραβείο κοινού και το Βραβείο Δημοσιογράφων.

Η σκηνοθεσία είναι του Jan Komasa.

ΣΥΝΟΨΗ

Το Corpus Christi είναι η ιστορία του νεαρού Ντάνιελ, ενός 20χρονου που βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.

Στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο 2020.

Οι ταινίες που προκρίθηκαν:

Poland, “Corpus Christi”

Czech Republic, “The Painted Bird”

Estonia, “Truth and Justice”

France, “Les Misérables”

Hungary, “Those Who Remained”

North Macedonia, “Honeyland”

 Russia, “Beanpole”

Senegal, “Atlantics”

South Korea, “Parasite”

Spain, “Pain and Glory”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture