Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Κριτική για την θεατρική παράταση "Είναι πολλά τα λεφτά Άλεξ"

Κριτική για την θεατρική παράταση "...

Της Σοφίας Μορώνη, Θεατρολόγου-Φιλολόγου

Η κωμωδία καταστάσεων "Είναι πολλά τα λεφτά Άλεξ" εμπνευσμένη από το θεατρικό και κινηματογραφικό έργο "Funny Money" του Άγγλου συγγραφέα Rey Coοney ανεβαίνει στο θέατρο "Μηχανουργείο" σε σκηνοθεσία Μίλτου Σπυρόπουλου. Ένα τυχαίο λάθος με …..πολλά λεφτά όμως, αποτελεί τον μίτο της ύφανσης μιας σειράς κωμικών καταστάσεων που βιώνουν οι ήρωες σ’ αυτό το έργο.

Μέσα στο πλαίσιο ενός ενδιαφέροντος και πολυεπίπεδου σκηνικού χώρου (Σπυρόπουλος Μίλτος ) και σε σκηνοθεσία του ιδίου, κινείται με επιτυχία ένας θίασος έμπειρων αλλά και νεότερων  καλλιτεχνών της πόλης μας που αποδεικνύουν, επί σκηνής, την εντατική δουλειά που έχουν κάνει για την απόδοση των ρόλων και της σύνολης σκηνικής ατμόσφαιρας.

Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΟΣ που χρόνια σκηνοθετεί και παίζει  κωμωδία και η διασκευή της Κατερίνας Φρουφρή καταφέρνουν να δώσουν μια παράσταση με συμπαγή και πυκνό χρόνο χωρίς κενές νοήματος επαναλήψεις που δυστυχώς συχνά βρίσκουμε στη σύγχρονη κωμωδία, ή αδικαιολόγητα κωμικά τεχνάσματα.

Οι ηθοποιοί πλασάρουν εύστοχα, καίρια την κωμική φράση ανταποδίδοντας ο ένας στον άλλον με τον ιδανικό συγχρονισμό που είναι προαπαιτούμενο. Υπάρχει δέσιμο ανάμεσά τους και χτίζουν ατμόσφαιρα επί σκηνής ώστε λεπτό προς λεπτό να  ανεβάζουν  το θερμόμετρο του γέλιου στην πλατεία. Γίνονται ένα με τους ήρωες και μοιάζουν να το χαίρονται πρώτα οι ίδιοι, κάτι που περνάει αμέσως στον θεατή.

 ΚΛΗΡΗΣ ΣΑΚΗΣ στον ρόλο του Άλεξ είναι απολαυστικός, ευρηματικός, αεικίνητος, «χτενίζει» επάξια τον ομώνυμο ρόλο! Κάνει …χιλιόμετρα…επί σκηνής χαλάλι όμως ο κόπος του. Ο ήρωάς του δεν διστάζει σε τίποτα προκειμένου να απολαύσει το απρόσμενο δώρο και να επωφεληθεί από αυτό. Σίγουρα πείθει για όλα. ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο ρόλο του Αστυνόμου Σλάτερ, γνωστός και καταξιωμένος  έως σήμερα σε έργά ξένου αλλά και ελληνικού ρεπερτορίου, καταπιάνεται με επιτυχία τώρα και με την κωμωδία.

Επιστρατεύει τον ιδιαίτερο σκηνικό τρόπο του με τον υπολανθάνοντα σαρκασμό του, την δήθεν ανεπιτήδευτη αφέλειά του λόγου του και τις πολλές αποχρώσεις του ύφους του. Ο αστυνόμος που υποδύεται γίνεται μπελάς  βέβαια για τους ήρωες κι  αφορμή  για περισσότερο γέλιο.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΟΣ στο ρόλο ενός…. διεφθαρμένου Ντετέκτιβ. Στον αντίποδα του Σλάτερ του Μπαρμπετάκη γεμίζει την ατμόσφαιρα με τη μαφιόζικη συμπεριφορά και κάνει πιο κωμικοτραγική την κατάσταση.

Ένας- ένας οι ήρωες περιπλέκονται άθελά τους σ’ αυτή την απίστευτη ιστορία μέσα σ’ έναν σφικτό κλοιό, όλο ανατροπές και αυξανόμενες ένταση και δράση. Έτσι  και η ανυποψίαστη σύζυγος του Άλεξ  Λίλα που υποδύεται ωραία η Ξούλου Βασιλική , μεταμορφώνεται σε μια άθελά της αθώα συμμέτοχο σε κάτι που ποτέ της δεν περίμενε να της συμβεί γι αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα ν’ αποφύγει.

Ο Τομαράς Κωνσταντίνος στο ρόλο του Νικ , φίλου του Άλεξ χαρίζει ωραίες στιγμές γέλιου όπως και ο Σπυρόπουλος  Κώστας στο ρόλο του ταξιτζή. Δευτερεύων ρόλος αλλά, φροντίζει να μην περνάει απαρατήρητος Καλή και η  Μπιλέλη Ευτυχία στο ρόλο της Μπέτυς. Φροντισμένα είναι και τα κοστούμια της  Τσούλου Θεοδώρας να ταιριάζουν στα πρόσωπα του έργου.

Η ομάδα  θα χαρίζει στιγμές γέλιου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου στην πόλη μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture