Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκκληση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας να διαφυλάξουμε τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Έκκληση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας ν...

Με αφορμή την επαναφορά του προγράμματος στην πόλη της Πάτρας

Η πρόσφατη επαναφορά του προγράμματος των κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Πάτρα είναι, παρά τις γνωστές δυσκολίες, μία πολύ θετική εξέλιξη όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας εκφράζοντας την ικανοποίησή της. Το ποδήλατο ως μέσο καθημερινής μετακίνησης, σε ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων είναι βασικό τμήμα μιας πολιτικής βιώσιμων μετακινήσεων στην πόλη και το πρόγραμμα ανοίγει το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή, αναφέρει.

Είναι ωστόσο σημαντικό η «επανεκκίνηση» αυτή να μην έχει την κατάληξη της προηγούμενης περιόδου χρήσης εφαρμογής του προγράμματος, με τα γνωστά προβλήματα των κλοπών και βανδαλισμών, που το οδήγησαν στην αδρανοποίηση.

Θεωρούμε αναγκαίο, συνεχίζει η ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, να υπογραμμίσουμε την ανάγκη τόσο ο Δήμος, όσο και η Αστυνομία να αυξήσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των καταστροφικών πρακτικών κάποιων ανεύθυνων στοιχείων, παίρνοντας και μέτρα που θα διευκολύνουν το σκοπό αυτό, όπως ο ανασχεδιασμός των θέσεων των βάσεων των κοινόχρηστων ποδηλάτων σε σημεία ευκολότερα ελεγχόμενα και ορατά από πολλούς, η ταχεία  αποκατάσταση των βάσεων που έχουν μεγάλη ζημιά και η αναζήτηση τρόπων συμβολής των ευαίσθητων πολιτών στην καταπολέμηση του βανδαλισμού για την προστασία της κοινής αυτής περιουσίας.

Σκόπιμο είναι επίσης να διερευνηθούν τρόποι διευκόλυνσης και των επισκεπτών της πόλης που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν, ενδεχομένως σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους.

Τα κοινόχρηστα ποδήλατά μας ανήκουν στην πόλη, πρέπει να τα διαφυλάξουμε!

*Οι φωτ. μας εστάλησαν από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις