Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Tι λέει η περγαμηνή του Δημάρχου Καλαβρύτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Tι λέει η περγαμηνή του Δημάρχου Καλαβρύ...

Ακριβές αντίγραφο μιας περγαμηνής ηλικίας 155 χρόνων

Ακριβές αντίγραφο μιας περγαμηνής ηλικίας 155 χρόνων, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, μετά το πέρας των εκδηλώσεων για τα 76 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

 

Το περιεχόμενο της περγαμηνής, είναι μία πρόταση που κατατέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την 1η Αυγούστου 1864 και υπογράφεται από τους τότε πληρεξούσιους βουλευτές Καλαβρύτων και Πατρών, Πετιμεζά, Ρούφο, Σουλιώτη, Μπουκαούρη, Κανακάρη και Θεοφίλου με το εξής περιεχόμενο:

 

“Η από Τριπόλεως εις Καλάβρυτα μέχρι Πατρών οδός να θεωρηθεί δημοσία και επομένως εφαρμοσθώσιν αι περί δημοσίων οδών διατάξεις”

 

Ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε την ομιλία του, ζητώντας την διαμεσολάβηση του κ. Παυλόπουλου ώστε το ελληνικό κράτος να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Πατρών – Καλαβρύτων, λέγοντας ότι:

 

“Η οδός Καλαβρύτων – Πατρών, ο δρόμος που περπάτησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός για να υψώσει το Λάβαρο της Επανάστασης και να συγκλονίσει τις καρδιές Καλαβρυτινών Πατρινών και Ελλαδιτών, ακόμη περιμένει το ενδιαφέρον και τη θαλπωρή του Ελληνικού Κράτους”

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις