Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Χριστούγεννα στην Πάτρα: Όλα έτοιμα για το άναμμα του δέντρου

Χριστούγεννα στην Πάτρα: Όλα έτοιμα για ...

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα η πόλη

Σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μπαίνει και «επίσημα» η Πάτρα απόψε, αφού απόψε στην πλατεία Γεωργίου, όπου έχει στηθεί ήδη το Χριστουγεννιάτικο χωριό, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η οποία πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων.

Με το άναμμα του δέντρου ξεκινούν οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών και οι οποίες, σύμφωνα με την απόφασή του Δ.Σ. του Οργανισμού, θα κοστίσουν 25.147ευρώ.

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, η μπάντα, οι ζογκλέρ, οι σαπονοφουσκο-εφευρέσεις, τα δρώμενα με ψυχρό πάγο, η μπάντα του Δήμου και οι χορωδίες, το θέατρο σκιών, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου από τις 5.30 το απόγευμα στο ξεκίνημα της φετινής γιορτής.

Στο αντάμωμα με το …πνεύμα των Χριστουγέννων και τη χαρά, τα παιδιά θα απολαύσουν μοναδικά δρώμενα, σε μια βραδιά που θα κλείσει με Χριστουγεννιάτικα φιλέματα.

Αναλυτικά οι αποψινές εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Το πρόγραμμα των αποψινών εκδηλώσεων

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

18.00: Άναμμα φώτων με την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου.

Η Μπάντα του Δήμου ανεβαίνει από την Αγίου Νικολάου προς την Πλατεία Γεωργίου όπου και εκεί παίζει κάποια κομμάτια.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

17.30-18.30: Θέατρο Σκιών – Χρήστος Πατρινός (Μαμάσης) «Το χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη». Θα μοιραστούν 500 κόκκινα μπαλόνια στα μικρά παιδιά 

18.30: Χαιρετισμός Δημάρχου Πατρέων.

Ακολουθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα μοιραστούν 500 κόκκινα μπαλόνια με το λογότυπο του Δήμου Πατρέων στους θεατές ως προσφορά από την εταιρεία και με ειδικό εφέ με χρωματισμό από κόκκινα led θα πέσει ξηρός πάγος στα σιντριβάνια όπου θα δώσει μια υπέροχη εικόνα στην πλατεία.

19.00: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από χορωδίες της Πάτρας:

«Κανταλένα» χορωδία Πάτρας, Χορωδία «Αντηχώ», Ding dong Merrily On High (Howard Cable)

Noel. Noel (Linda Spevacek)

Ένα στεφάνι από κάλαντα

μουσικός όμιλος Πατρών «Ορφεύς» και το vocal φωνητικό σύνολο Πάτρας. στην Εκδήλωση συμμετέχει και η Ομάδα Κρουστών της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

20.15: Χ – SALTIBAGOS

ΣΥΝΑΥΛΙΑ BURGER PROJECT «ΦΙΕΣΤΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ»

Μr. And Mrs. Bubble 

Το κοινό καλείται όχι μόνο να βοηθήσει τους δυο ήρωες να μοιραστούν με τους θεατές τις σαπουνοφουσκο-εφευρέσεις τους, αλλά και να μπει μέσα σε μία τεραστίων διαστάσεων σαπουνόφουσκα το παιδί μόνο του ή με την παρέα του ή τον συνοδό του. Οι σαπουνόφουσκες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες

Τα Ζαρουχλέικα, η πλατεία Όλγας και η πλατεία Γεωργίου, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις της ενότητας «Χριστούγεννα είναι…» .  Στις 11:00 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου στην πλατεία Όλγας θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά, τα οποία θα κληθούν να δημιουργήσουν και να χρωματίσουν πάνω σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Η πλατεία Γεωργίου στις 6:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα φιλοξενήσει την παράσταση του θεάτρου σκιών «Το σπίτι της Κοκκόνας», από τον Κώστα Μακρή.

Την Κυριακή15 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι θα υποδεχθεί για δεύτερη ημέρα στις 11:00 το πρωί τους μικρούς εικαστικούς «δημιουργούς», ενώ στις 6:00 το απόγευμα, στις εργατικές κατοικίες στα Ζαρουχλέικα,  ο καραγκιοζοπαίχτης Μπάμπης Μακρής, στήνει το μπερντέ του και παρουσιάζει σε μικρούς και μεγάλους «Τον Καραγκιόζη στην χώρα των καλικάντζαρων».

ΤΡΙΤΗ 17/12

Στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο πανεπιστήμιου Πατρών (μεγάλη

αίθουσα, ώρα 21.00) θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη συναυλία δημοτικού Ωδείου Πατρών στην οποία συμμετέχουν τα σύνολα του δημοτικού Ωδείου, η συμφωνική ορχήστρα του δημοτικού ωδείου Πατρών και τα φωνητικά σύνολα «κρούσις» και η ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων

σολίστ: Μαίρη Έλεν Νεζη

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12

11.00 – 13.00: Χορευτικό Π.Κ.Κ. Δήμου Πατρέων (πλατεία Γεωργίου)

18.30: Μπάντα Δήμου Πατρέων (πλατεία Παναχαϊκής)

Θέατρο Σκιών

21.00 Συνεδριακό Και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστήμιου Πατρών: Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο από την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας με την υποστήριξη Του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/12

Πλατεία Γεωργίου

11.30: Το Παιδικό Χορευτικό Συγκρότημα Του Σωματείου «Σογιούζ», παρουσιάζει

το ρωσικό παραδοσιακό παραμύθι «Ραπανάκι». Η παράσταση θα δοθεί στην ελληνική γλωσσά με ενσωματωμένες ρωσικές λέξεις.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 22/12

ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΑ

18.30 Μπάντα του Δήμου Πατρέων και το Χορευτικό του Π.Κ.Κ. του Δήμου Πατρέων

Στην εκδήλωση θα μοιραστούν κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και εμφιαλωμένο νερό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12

18.00 – 20.00 Μπάντα του Δήμου Πατρέων (ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ)

19.00 Θέατρο Σκιών (ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ)

ΤΡΙΤΗ 24/12

18.00 – 20.00 Μπάντα του Δήμου Πατρέων (ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ)

18.00: Παρουσίαση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ» «Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ» στην πλατεία Γεωργίου.

Η Ομάδα θεατροπαιδαγωγικής δράσης παρουσιάζει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα» Η Μάγισσα που μισούσε τα Κάλαντα. Είναι μια θεατρική, διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με μουσική, ακροβατικά, θεατροπαιχνίδια, τραγούδι και χορό.

Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδια από το Θεατρικό Εργαστήριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τίτλο: «10 Τουλάχιστον τρόποι να ζεστάνεις μια καρδιά κατεψυγμένη!» μέσα από παιχνίδι, χαρά, φαντασία και δράση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/12

18.00: Παρουσίαση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ» «Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ» στην πλατεία Παναχαϊκής. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδια από το Θεατρικό Εργαστήριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τίτλο: «10 Τουλάχιστον τρόποι να ζεστάνεις μια καρδιά κατεψυγμένη!» μέσα από παιχνίδι, χαρά, φαντασία και δράση

20.30: Συναυλία στην πλατεία Γεωργίου από τους «ORIENT EXPRESS» BIOΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο Orient Express υπόσχεται μια ακουστική βραδιά που θα παρασύρει το κοινό να ακολουθήσει το δρομολόγιο του θρυλικού Orient Express από την Κωνσταντινούπολη, Βιέννη, Βουδαπέστη και Παρίσι στο χριστουγεννιάτικο ταξίδι του. Ένα μουσικό οδοιπορικό με ανατολίτικες μελωδίες και τραγούδια της Πόλης, γαλλικά τραγούδια, σουίνγκ, πόλκες, ουγγαρέζικους χορούς σε μια ατμόσφαιρα της εποχής του μεσοπολέμου.

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, το πρωί στην πλατεία Γεωργίου οι σύλλογοι και τα σωματεία της περιοχής τραγουδούν κάλαντα από τον τόπο τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture