Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο "Τσάρλι" του ταλαντούχου Θανάση Τσαλταμπάση από την Πέμπτη στην Πάτρα

Ο "Τσάρλι" του ταλαντούχου Θαν...

Μία βωβή ελληνική ταινία που θα μιλήσει...στην καρδιά των θεατών

Πρεμιέρα κάνει από την Village την Πέμπτη 12/12/2019 στις Ελληνικές αίθουσες και θα προβληθεί και στην Πάτρα στην αίθουσα 2 των Odeon Veso Mare, το ελληνικό φιλμ «Τσάρλι» με τον Θανάση Τσαλταμπάση που είναι η πρώτη βωβή, έγχρωμη ταινία για μικρούς και μεγάλους, όπως διαφημίζεται.

Ο Τσάρλι ξεπηδά από το παρελθόν και προσγειώνεται στο σύγχρονο παρόν. Ένας ρομαντικός περιπλανώμενος ονειροπόλος, μια ύπαρξη ευαίσθητη και τρυφερή που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Ένα μεσημέρι, καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία υπάρχει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. Εάν περάσει πέντε δοκιμασίες με επιτυχία, τότε ένας πολύ μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του. Χωρίς να χάσει χρόνο, αποδέχεται την πρόκληση και από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι περιπέτειες του. Μία νοσταλγική κωμική περιπέτεια για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη της αγάπης, τους ρόλους της ζωής και τις αξίες της.  Μια ταινία - ύμνος στην ανθρωπιά και την τρυφερότητα.

Ο ταλαντούχος Θανάσης Τσαλταμπάσης υπογράφει και την σκηνοθεσία.

Εκτός από τον ίδιο παίζουν και οι Γιώργος Κοψιδάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Αγοραστή Αρβανίτη, Δημήτρης Παπανικολάου, Σπύρος Παππάς, Μαριάννα Τουντασάκη, Νίκος Φιλημέγκας, Φοίβος Παπακώστας, Γιώργος Λαμπριανός, Βίκυ Κυριακοπούλου κ.α. Γκεστ εμφανίσεις κάνουν οι Γιώργος Γαλίτης, Cesaris Grauzinis – Τσέζαρις Γκραουζίνις, Αλίκη Αλεξανδράκη, Άννα Αθανασιάδη και Δημήτρης Αδάμης.

Διάρκεια: 89 λεπτά.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που είχε επισκεφθεί την Πάτρα και τη Βέσο Μάρε στις αρχές του 2019 για την πρεμιέρα της ταινίας «Περιμένοντας τη νονά» του Νίκου Ζαπατίνα όπου έπαιζε με τον Λευτέρη Ελευθερίου και την Demy, αποφάσισε να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει σε μια νοσταλγική κωμική περιπέτεια για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη της αγάπης, τους ρόλους της ζωής και τις αξίες της.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είχε κάνει πέρυσι μία παράσταση για τον αξέχαστο Σαρλό του Τσάρλι Τσάπλιν στο θέατρο που είχε αρκετή απήχηση και από εκεί ορμώμενος αποφάσισε και εμπνεύστηκε να κάνει και την ταινία.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» για την ταινία, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης τόνισε πως πριν ενάμιση χρόνο, έπαιξε στο Θέατρο την ζωή του Τσάρλι Τσάπλιν. «Η μεγάλη έρευνα που έκανα για τον ίδιο τον Τσάπλιν αλλά και για την ιστορία του σινεμά και ειδικότερα του βωβού σε συνδυασμό με τα συναισθήματα που βίωνα καθημερινά στην παράσταση, με ενέπνευσαν στην ιδέα της ταινίας. Στην ταινία δεν υποδύομαι τον Τσάρλι Τσάπλιν. Έχω δημιουργήσει έναν νέο ήρωα, εμπνευσμένο από τον “αλητάκο” του Τσάπλιν, τον γνωστό μας Σαρλό, αλλά σε μία δική μου εκδοχή. Η εκδοχή αυτή εμπεριέχει ένα κράμα ηρώων του βωβού σινεμά και όχι μόνο (Μπάστερ Κίτον, Λόρεν,  Χάρντυ,  Ζακ Τατί, Τσάρλι Τσάπλιν), όπου με τη δίκη μου φαντασία δημιουργούν τον Τσάρλι μου».

Ακόμα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είπε πως πάντα του άρεσε ο Βωβός κινηματογράφος.

 Όσο για την πρόκληση να κάνει ουσιαστικά ένα βωβό φιλμ εν έτει 2019, είπε στα «Νέα»:

«Η πρόκληση ήταν εξαρχής μεγάλη, σε όλα τα επίπεδα.  Ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μου ήταν να εμπνεύσω όλον αυτό τον κόσμο που με τίμησε με τη συμμετοχή του, απ' τους βασικούς,  τους γκεστ, ως και ηθοποιοί ερασιτεχνικών ομάδων Από όλη την Ελλάδα. Και νομίζω το πέτυχα.  Όχι για κάποιον άλλο λόγο, πέραν του ότι είχα ένα μεγάλο και σαφές όραμα και το πάθος με το οποίο το μοιραζόμουν, έπεισε όλους τους συνεργάτες μου.

Ο μόνος τρόπος για να το καταλάβετε αυτό είναι να δείτε την ταινία. Κάποια πράγματα δεν εξηγούνται γιατί χάνεται η μαγεία.  Και για μένα αυτό που λείπει λίγο στις μέρες μας, νιώθω ότι είναι η μαγεία και θέλω να δώσω λίγη με τον Τσάρλι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture